BILJETTERNA ÄR BOKADE!


Vi har haft en toppenpåsk! Det har aldrig varit så lite snö i Umeå någon påsk som när vi styrde Defendern mot Boksjö och Hemavan. Med god vilja skulle det faktiskt ha gått att köra mc. Visserligen hade det blivit svårt att få med skidor och hund men man kanske kunde ha löst det också. Jag har en hemlig dröm om en Ural med sidovagn och då hade allt fått plats. Om man nu absolut inte kan köra mc är Defendern det perfekta alternativet! Vi ÄLSKAR bilen! En större personlighet får man leta efter. I snöstorm,lera och modd tar hon sig fram som ingen annan. Vi tillbringade veckan i fjällen med skoteråkning, slalom, skidåkning och LÖPNING. Ni vet väl att alla stora idrottare tränar på hög höjd :-). Eftersom det kommer att vara kallt och blåsigt i Patagonien passade jag på att köpa Haglöfs långkallingar och Lundhags marinoull undertröja. Dyra inköp som jag dragit på men nu äntligen tog mig för. Väl hemma i Stöcke knockades vi av vardagens vedermödor typ övertidsjobb, räfsning, snuva, träningar och tomt kylskåp. En definitiv ljusglimt var att jag fick klartecken för två och en halv månads ledighet av min chef. Lika bra gick det för Herman på utvecklingssamtalet då även han fick klartecken från sin lärare. Nu återstår att skriftligt ansöka om lov från rektorn. Herman har gjort en stor bravad och tagit stelkrampssprutan så nu är det ur världen. Hur Harry har tänkt ordna sin ledighet är oklart för mig i skrivande stund. När vi utmattade hade diskat bort efter fredagsmiddagen startade vi datorn och bokade flygbiljetter till Santiago tur retur för två vuxna och ett barn. Nu vet vi att det bär av i mitten på december och att vi förväntas flyga hem i slutet på februari. Harry förhandlar med ett transportföretag om båttransport för motorcyklarna. Det gäller att få ner kostnaderna så mycket som möjligt även om det innebär att vi måste sköta flera saker själva. Kan bli lite knepigt eftersom vi inte pratar spanska. Grannen kom förbi när han såg stålpallarna som transportlådan skall byggas på. Han erbjöd sig bidra med vinklar och dylikt om det behövs. Sådant värmer en frusen själ! Från Two Wheels har vi blivit inbjudna till mc-Träffen i Åsele veckan före midsommar. De vill att vi skall inspirera och svara på allehanda frågor som ressugna motorcyklister kan ha. Man måste väl ändå tillstå att vi börjar ha en viss erfarenhet av att resa med motorcyklar…Nu laddar vi för att överleva en vecka till. Hur skulle man orka om man inte ständigt hade något “litet projekt” på gång? Mc-hälsningar från påskhäxan

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.