Mc-vänner, storkar och fladdermöss…

Vi tänker ofta på, och pratar om, så mycket underbart vi fått uppleva genom åren tack vare mc-äventyren. Så många vänner vi fått och underbara människor vi mött. Ett oväntat sms med en inbjudan ledde till att vi besökte vår mc-vän Håkan i deras fantastiska våning i Ericeira utanför Lissabon. Håkan hade letat rätt på var Harry skulle kunna skaffa ny kedja och följde med på det uppdraget. Vi hade en underbart trevlig kväll med kloka samtal och god middag. Tack Håkan! Det enda som saknades var Henriette?. 


Att köra söderut över Lissabons långa, vackra bro och se staden breda ut dig var en märkligt gripande upplevelse. 


Känslan förbyttes i lätt fnitter då det verkar som att alla EU’s storkar har byggt bo, som på höghusvis, i nästan alla gigantiska högspänningsstolpar. Ungarna var så stora och många att boen var så fulla så de fick stå upp och vänta på matleverans?


Vi har kommit nästan längst ner i Portugal. Närmare bestämt så är vi i Faro. Turistiskt värre och därför också lättare att göra sig förstådd på engelska. Portugisiskan får vi bakläxa på?. Det är en vacker, gammal kuststad med en gammal del som omges av en mur. Allt skulle vara perfekt om inte vissa av stadens element har lyckats klottra på ALLT! Till och med på antika stenmurar och hus?. Tack och lov finns här många, många fina fladdermöss och de slipper helt säkert se klottret. 


I morgon styr vi in i Spanien igen. Hinner vi så tar vi färja till Marocko/Tanger då eller så blir det på måndag…

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.