Det finns alltid, minst en, anledning till mc-äventyr…

I juli fyllde Harry 65 aktningsvärda år. En markering att han uppfyllt sin plikt som yrkesarbetande, men inte som mc-äventyrare.

Vår planering för sommaren har varit att sköta nödvändigt underhåll av ”villan” i Larsmo skärgård/Finland. Det i sin tur ingår i den mera långsiktiga planeringen av vårt ett års långa mc äventyr 2020. Att köra mc är ändå ett grundläggande behov så cyklarna fick följa med på släp till Finland.

Sommaren är ”återvändandets tid” så vad passade då bättre än att fira Harry OCH återvända till Tallin/Estland?. När vi passerade Tallin för ett par år sedan lovade vi komma tillbaka för att utforska staden lite närmare. Harry hittade en fantastiskt vacker och kuperad väg ner genom Finland till Helsingfors. Förra gången vi campade mitt i en storstad var väl 15 år sen i Paris. Vi inser att vi, trots att vi har ett mindre tält nu, har onödigt mycket plats i tältet då inga ungar är med längre.

Jag hade bokat hotell för själva firandet. Ett extra fint rum och skumpa mötte jubilaren.

Vi förvandlade raskt rummet till en ”camp site” för att få den rätta känslan.

Vi hann avverka många kilometer till fots och upptäcka många mysiga caféer och restauranger med god vegetarisk mat. Motorcyklarna fick ”vila sig” eftersom de inte skall rulla ”för mycket” innan sin stora prövning.

På hemvägen hittade vi en fin camping i Tammerfors. Vi testade våra nya stolar och liggunderlag. Lite lyx får vi unna oss med ålderns rätt?.

Vi hade en härlig körning hem till Jakobstad. Jag var uppfylld av nostalgiska tankar. Alla dofter och minnen! Att färdas genom ett somrigt Finland på mc är i sanning en lisa för själen. Finland är helt klart underskattat!

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.