Herman fiskar och Harry gör succé

Nu har vi hittat vårt paradis…igen 🙂 Efter några fina dagar i Seward med diverse övningar som krävt kroppsrörelse körde vi till “Hope”. “Hope” är den stad som fanns först på Kenaihalvön. Här består “mainstreet” av “Seaview Café och Bar”, ett litet kommunhus och offentlig toa. Vi slog upp tältet 10 meter framför baren. Även om det regnade kändes det som ett bra beslut eftersom vi ville delta vid den lokala pubaftonen. Cafe’t serverade världens godaste “Fish chowder” och stämningen var skööön! Äntligen fick jag ta fram min fiskelina+krok som jag haft med under alla våra resor uti-fall-att. Vi agnade med russin och gick ner till “creeken” där alla andra glada laxar höll till. På stranden hittade jag en fiskefluga med en torva av lina. Den såg god ut så vi slängde ut den i strömmen. På mindre än 2 minuter hade vi fått napp. Så fortsatte detta lycksaliga fiskafänge. Eftersom Herman inte hade någon fluga, eller lintorva, ställde han sig att fånga lax för hand. Det gick lika bra och inom kort hade han lyft in två fina fiskar! Bör tilläggas att inga djur skadats under vår resa ännu 🙂 Nöjda och upplyfta gick vi tillbaka till Cafe’t och åt middag för att därefter flytta över till puben. Det visade sig vara öppen scen. Harry som varit så abstinent fick möjlighet att både spela bas, gitarr och sjunga. Höjdaren var när han körde en upphottad version av “Vem kan segla förutan vind”. Jag fick höra sådant som “awesome” och “your husband is great”. Jovars, det är han 🙂

Skrivet av en mätt Carola som besökt, och berörts av, Hopes museum, ätit ännu en god tallrik “fish chowder” och som ser fram emot ännu en lyckad kväll.

Ps! Bäst av allt var ändå Hermans kommentar: “Han sover ändå med oss i tältet…och närmast mig!”

.

You may also like...

2 Responses

  1. elisabeth eriksen says:

    hej sista vi har gjort innan sängdags läsa eran dagbok. Allt är bara bra mrd oss,i går var det surströmmingspremier så vt var bjudna till en stuga på surfisken jättegott på er än en gång, tusen tack för den spännande läsningen ni har gett oss.Det t.o.m håkan tycker det är ok….det har regnat här hela veckan,men idag är det sol och varmt.Imorgon arbetsdag för vissa……Ni ska ha ett bra slut på eran fantastiska resa kram från oss

  2. carola says:

    Hej på er i Rosvik! Känns lite tryggare när man har kontakt hemmavid även om det så bara är via Internet 🙂 Roligt att ni varit med oss! Hoppas vi får tillfälle att träffas så småningom. Kramar från ett Alaska som börjar få höstfärger

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.