Här är det minsann drag(hundar)!

Här är gudagott att vara! Speciellt om man är draghund och gillar att tävla 🙂 Eftersom vi väntar på mina Haglöfsbyxor som skall komma med flyg till Seward kan vi bara ta dagen som den kommer. Vi flyttar runt lite här och där. Just nu bor vi för 10USD/natt på municipala campingen nere vid havet. Vi har höga berg med glaciärer framför och bakom oss. I går gick vi runt i affärer och tittade på alla saker som det stod “Alaska” på och drack kaffe. Skönt med riktig kaffe när man druckit pulverkaffe länge. Vi konstaterade att det var uteslutet att utöva “Horsebackriding” eftersom det kostade 95USD/person! Likaså var det uteslutet att gå på “SeaWorld” eftersom det kostade 20USD/person. Synd att allt kostar så mycket pengar! Vi är överens om att det måste vara folk som flyger hit som kan kosta på sig sådana extravaganser. Vi som lägger pengarna på “transporten” får vackert stå på utsidan och smygtitta in 🙁 Något som inte kostade ett enda öre var löpturen som Harry och jag gjorde. Den första för Harry sen han skadade foten. Det känns jättekul att vi äntligen kan löpa tillsammans igen. Det känns alltid lika tråkigt att fara iväg själv när man vet att den andre skulle vilja följa. Man får nästan smyga lite och inte verka för glad när man kommer hem. Den fantastiska turen upp på “Mt Marathon” idag kostade inte heller ett enda öre. Harry fick vända om för foten ville inte gå uppför men Herman och jag tog oss de 921 m.ö.h upp. Bra va! Vi var mycket nöjda när vi väl kom tillbaka till tältet efter 4 timmar. Herman njöt stort av sin utlovade macka på Subway efter väl utförd strapats.

Skrivet av en Carola vars fötter har sett bättre dagar. De är åtminstone rena och fina efter att jag tvättat dem i handfatet på hotellet när vi gick förbi 🙂

Ps! Genast när Harry inte har nog med utmaning börjar han lägga ner cykeln i korsningarna. Jag vet inte vad jag skall hitta på så att han håller focus 🙂 Ds.  

.

You may also like...

2 Responses

 1. Håkan says:

  Tjena. “All good things must end”. Ni åker ju snart hemåt.

  Vi vill tacka er för fiffig underhållning under sommaren 2011. Det har varit berikande att få ta del av er resa och det äventyr som ni gjort. Som vi sa tidigare så har vi haft en rätt schysst frukostrutin och nu uppstår ett tomrum! Ni har dessutom inspirerat till nya funderingar och framtida resmål har svängt om lite. 🙂

  Hoppas verkligen att hemresan går utan problem och välkommna hem.

  Sverige är nu landet där den stora nyheten INTE längre är börsen, arbetslöshetssiffrorna, konjunkturläget eller skatterna. Kronprinsessan Vickan har en bulle i ugnen, det dominerade Aftonbladet i veckan med 10 helsidor!

  Välkommna hem till landet som har koll på sina prioriteringar… :-)…

  H+H

 2. carola says:

  Håkan! Jag tror inte att du har en aning om hur mycket VI har uppskattat att NI varit med oss på resan! Din uppmuntran och klokhet har varit värd mycket! Hoppas innerligt att vi får tillfälle att träffas och utbyta världsförbättrande ideer inom kort 🙂 Kram på er! Ps! Då får vi väl vänta in nedkomsten innan vi gör nästa äventyr 😉 Ds

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.