Påsktuppen är en “hen”!

Nu är det eviga dilemmat om hur det kommer sig att påsktuppen lägger ägg löst. Tuppen är naturligtvis en “hen”! I Finland där vi firat påsk är det ingen som höjer på ögonbrynen över detta avslöjande. Här har man nämligen ordet “hän” för hon/han så ingen förstår uppståndelsen. Hursomhelst har det slunkit ner ett och annat chokladägg mellan löpturerna och vedhuggningen. Vädret har varit underbart och inbjudit till långa promenader på isen i Lepplax skärgård. Nätterna bjöd på -15c så hundarna bäddades in i filtar till natten. Vi besökte så klart den årliga mc-mässan i Kokkola där jag hittade ett par låga racer-mc-skor för blygsamma 200skr 🙂 Det känns fortfarande ovant att det “bara” är Harry, jag och hundarna… Väl hemma igen hade våra internationella körkort kommit liksom mitt nya pass. Jag har numera dubbelt medborgarskap Finskt/Svenskt vilket känns lite som en klump i min fosterländska mage. Undrar om jag blir inbjuden till sommarens festligheter i Vänortsparken där nyanlända Svenskar hälsas välkomna? Jag har ju bara bott här typ 25 år :-/ Nåja, nu har jag gjort dagens löptur i ösregn och skall försöka fokusera på krångliga deklarationer, hur jag skall få ihop pengar till en årsförsäkring på S1000rr ( typ 10 000 skr) och sen äntligen få lite vila inför terminens roliga jobb på polisskolan.

20120411-202219.jpg

20120411-202233.jpg

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.