Petalkort, Papper, Pass, Pannlampa, Puff och Pevaryl…

I morse fick jag den bästa och mest efterlängtade frågan av älskade Hanna, sonens flickvän. De planerar, till vår stora lycka, sin första gemensamma mc-semester i sommar. Hanna frågade om jag har en tio-i-topp-lista med måste-ha-med-på-mc-äventyr-grejer att dela med mig av. Spontant tänkte jag på en något modifierad variant av Lasse Åbergs “sällskapsresan” där damerna skulle ha med sig: Pesetas, Pass och P-piller. “Pankkort” går idag hem i stort sett överallt och gör att du klarar vilken resa som helst. toaPapper är ett definitivt måste av naturliga skäl. Pass är inte längre nödvändigt överallt men jag skulle inte fara på äventyr utan eftersom man aldrig säkert vet vart man tar vägen under just ett äventyr. Pannlampa kan rädda liv förutsatt att batterierna fungerar. “Puff” (buff) skyddar hjälmen, skonar från blåst i öronen och dämpar när du sover i tält. Dessutom kan du tvätta både dig själv och mc’n med den om det behövs…och det gör det?. Idag är medelåldern på dem som kör/åker mc så hög att p-piller utgår av naturliga orsaker. Däremot har fortfarande värme och fukt en förödande inverkan på fötter och intima kroppsdelar. Därav Pevaryl?. 
Specifikt till dig Hanna har jag under dagens ca700 km körning kommit på en hel massa andra sällsynt viktiga saker. Jag är övertygad om att även andra kan ha nytta av listan. Här följer den helt ofullständig och helt utan viktighetsordning:

– kolla att packväskorna sitter fast varje morgon innan avfärd. Det är inte bara livsfarligt att tappa dem. Det är pinsamt också!

– Ta med en pincett. Att se ut som en lurv är ok när man reser med mc. Om det börjar gå överstyr är det skönt att ha ett redskap att ta till. 

– Ett par spetstrosor (svarta) är ok att ta med i överraskningssyfte. OBS! Ha dem INTE då du åker för det innebär 100% säkert skavsår. 

– Glöm det där med att köpa souvenirer. Sikta in dig på klistermärken från besökta platser alternativt smycken som du kan närapå dig och som därför inte tar någon plats packningen. 

– Bh-är pest på mc. Top är bättre. Den häktas inte upp och går att tvätta lättare. Ta med en liten plastflaska med flytande tvättmedel. 

– Om man åker två på en mc behöver man göra kvällstoaletten i turordning. Då kan man ha med bara en tvål, ett schampo, en flaska tvättmedel och en “plupp” dvs kork för handfat. Varsin handduk är dock ett måste, även om någon försöker övertala dig att en räcker?. Du vill INTE torka dig med någons “rumphandduk” i ansiktet efter en vecka?. 

– Det går utmärkt att torka tvätt under handtorken på toa…men håller man tvätten för nära går säkringen. 

– Ha alla viktiga saker i fotändan på sovsäcken då du sover. 

– Riskera inget! Känns det oroligt i magtrakten, gör det inte!

– Kolla kartan vid frukost varje dag och skriv upp hållpunkter för dagen. Kom överens innan ni far vad var och en gärna vill se. 

– Ta med löparkläder. De ryms i skorna. 


– Bestäm i förväg vem som ansvarar för vad så slipper ni onödiga konflikter. 

– Det är en svår konst att köra och navigera. Det är också ansträngande att bära och hålla rätt på all packning. Att åka och vara “co driver” är en viktig uppgift. För Iron Butt folk innebär det att: stå för positiv energi, snabbt fixa mat och vara den som sköter praktiska saker under stop så att föraren får vila. Lite “overkill” på semester men ändå?. 

– Ibland är det bäst att vara tyst…eller fråga “Kan jag göra något för dig?”

– Du kommer att drabbas av en helt oemotståndlig lust att visa långfingret när ni blir omkörda av Hells Angels. Men gör inte det! Räck inte ens ut tungan!

– Prata om allt spännande ni varit med om och tacka varandra innan ni somnar. 

– Fråga mig inte hur jag råkar veta allt detta?

Jag har tidigare skrivit ett inlägg på hemsidan som heter “Lyx och flärd på mc färd”. Det är lite intimare tips för kvinnor på mc. Jag brukar läsa upp det på föreläsningar och det har varit mycket uppskattat. Läs gärna det?

Trötta men lyckliga hälsningar från Villa Löwenherz ???

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.