Äntligen på väg! – Stockholm

Hela sista veckan hemma kändes overklig. Arbetskamrater och klasskompisar har uppmärksammat oss så mycket att vi nästan blivit generade. Kvällen innan avfärd kom släkt och vänner för att ta avsked och önska lycka till.

Avresedagen kom och Carina som skall sköta hus och husdjur inföll sig punktligt för att köra oss till flygplatsen. Vi blev glatt överraskade när det visade sig ingå frukost i flygbiljetterna som hade det föga lovande namnet “snålis”. Vårt första stopp förlades till Stockholm för att ordna det sista med visum och för att säga “hej då” till barn och barnbarn. Vi har haft en underbart trevlig valborgsmässoafton med god mat och värmande brasa. En bättre och mera stämningsfylld första maj kan man knappast önska sig än att finnas på plats vid Kungsträdgården under de röda fanorna. Kan man annat än hålla med om hur viktigt det är med solidaritet när man är på väg ut till främmande kontinent?

Visumen är ordnade och e-postadressen till morfar Kalle är nedskriven. Det ser riktigt lovande ut och på tisdag går flyget till Afrika. Resan har äntligen börjat!.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.