Behövlig vilodag

I går, midsommardagen, körde vi 380 km varav 200 km var det krokigaste jag kört! Sammantaget har vi kört säkert 600 km kurvig väg längs Mexicos kust. Och då menar jag KURVIG! Jag tycker att jag kört en del krokiga vägar men den här sträckningen d v s “Ruta Turistica 2010” tar priset! Och priset för mest “bumps”. Fast jag kör hellre över “bumps” än barn eller djur i byarna. Hittills har alla djur klarat sig, förutom möjligen en krabba. En katt, en orm, en ekorre och en leguan har legat pyrt till men klarat sig. Vi kom utmattade fram till “Manzanillo” och hittade ett fint hotell “Hotelito Escondido” där vi kunde stanna två nätter. I natt var Harry och jag uppe och beundrade blixtarna över havet. Vilket fantastiskt skådespel! I dag har vi bara degat! Eftersom vi vaknar tidigt var Harry och jag ute på en timmes lång strandpromenad. Kl 7.30 var det redan +30c. Sen sprang jag 3 km i en stad som ännu inte vaknat och sedan blev det vattenlöpning i poolen. Herman hävdade att han hade sovmorgon och klev upp först till poolbadet 🙂 Vi har i övrigt bara solat, badat, fikat på Starbuck´s, handlat på Walmart och nu skall vi gå ut och äta  eftersom det är för hett att starta multifuel på balkongen. I morgon kör vi vidare om det nu inte ösregnar.

Skrivet av en Carola som druckit rosévin på balkongen i minst +40c 🙂

Ps! På midsommarafton när jag låg och fick massage (den hårdaste och mest behövliga massage jag fått) spelades  “ visa från utanmyra” på gitarr. Det kändes helt osannolikt och väldigt känslosamt. Tänk om jag håller på att bli svensk? Dessutom måste påpekas att våra maskiner är perfekta för ändamålet! De puttrar på så fint och drar bara 0,7 liter/mil på två cyklar. Då bensinen kostar strax under 6 Skr/litern är det helt underbart. Harry har därför bestämt att vi stannar i Mexico :-)Ds

.

You may also like...

1 Response

  1. kajsa says:

    tack för dina och era berättelser. Jag skrattade gott när jag läste om Harrys kommentarer!! Avundas er ibland och är ocksâ glad att jag är där jag är…… Just nu pâ väg till Tromsö och fem dagars orientering! Ha det bäst! Kajsa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.