KYLIG FJÄLLTUR


Det börjar bli något av en tradition att göra en Norge eller en höga kusten tur tillsammans med vår vän Mattias. En mulen och småregnig fredag, närmare bestämt 16 juni,styrde vi kosan mot Norge. Harry och Mattias startade tidigare för att köra lite grusväg. De körde via Sorsele till Tärnaby och stugan i Boksjön. Herman och jag startade efter jobbet och körde E12 i rask takt. Efter en fikapaus hos vänner i Storuman kom vi fram till stugan lagom till middagen.
Lördagen var solig men rätt kylig. Vi värmde upp med en shoppingtur i Tärnaby. Det visade sig vara ett bra val att köra vägen via Hattfjelldal. Uppe på höjderna klamrade sig snön kvar och vi klamrade oss fast vid styren med stela kalla fingrar. Handtagsvärmare är ett måste när man bor här uppe! Efter ett stopp för pommes frites och kaffe intog vi Mosjöen. Vilken vacker stad! Man håller på att renovera vid vattnet och hela stan kändes välkomnande och mysig.
Vägen mellan Mosjöen och Mo i Rana måste upplevas! Jag kan inte begripa att vi kunnat undgå den tidigare. Väldoserade kurvor och vacker natur. Tanken var att vi skulle sova en natt i Norge. Då vi insåg hur dyrt det är att hyra en hytte på camping i Norge var vi rörande eniga om att stugan i Boksjön var det enda vettiga alternativet.
På söndag körde vi helt odramatiskt tillbaka till Umeå för att på måndag morgon återgå till jobbet med förnyade krafter.

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.