Till Hermans och Oskars larare Par och Erik(och er andra)

IMG_3223Par: Herman har sett tornados i oknen och hagringar pa stappen i Patagonien. Han har foljt andernas maktiga rygg fran soder till norr i Argentina. Han har sett solen ga upp fran fel riktning och vattnet i avloppet gora virveln at motsatt hall an vi ar vana vid. Han har atit jordnotter och smalt choklad till frukost och vatten och vitt brod till middag. Han kan kanna lukten av vatten och kan avgora om vatten ar drickbart ar ej. Han vet att “lindo” betyder sot och att “pare” betyder stop. Han kan kanna roklukt och avgora om det betyder mat och varme eller skogsbrand. Han har sett kollibrins ungar lamna sitt bo och kondoren kalasa pa sitt byte. Han har sett sa manga doda djur med blottade inalvor att han definitivt bor bli befriad fran eventualla obduceringar i skolan. Han har omvandlat valutor vid affaren och raknat kilometer efter kilometer atta timmar varje dag utan att klaga. Kanske skall han gora internationella prov i stallet for nationella prov:-) Han har gratit av fortvivlan over manniskors och djurs smarta. Ett kinesiskt ordsprak sager att “resor ar bocker du last”. Hermans bokhylla ar definitivt valfylld. Par, du sande ivag en pojke och far hem en man 🙂 och anda aterstar nastan halva resan!
Erik: Som du vet lamnar man inte vilken 16 aring som helst hemma nar man som foralder reser i vag i tva och en halv manad. Nu ar inte Oskar vilken tonaring som helst heller. Han ar den mest godhjartade och plikttrogne 16 aring som gar pa denna jord. Han ar den som forst skuttar ur sangen pa morgonen for att hinna vara i god tid till bussen. Han har aldrig forsovit sig en enda gang och har han lovat nagot sa kan man vara saker pa att han haller det i stort och smatt. Att hinna med skoljobb, sysslor hemma och mc-kort kraver sin man. Det ansvar som vilar pa honom nar vi ar borta skulle man inte kunna lagga pa nagon som inte hade de egenskaperna. Sakert ar att vi lamnade en kille och kommer hem till en man 🙂
Med karlek fran tva stolta foraldrar..

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.