End of Alaska Highway!

I “Delta Junktion” slutar Alaska Highway. Längs hela vägen från Dawson Creek räknas sträckan uppåt i miles även om större delen av vägen går i Canada som har kilometer som mått. Det beror på att amerikanarna byggde vägen. Vädret har varit oss nådigt även i dag d v s ömsom sol, ömsom regn. Kallt har det varit och vi har tagit på oss alla kläder vi har. Alaska har verkligen stora vidder! Vi mötte ca 10 bilar på 340 km idag så Alaska är verkligen inte överbefolkat. Alla vi träffar är väldigt vänliga och frågar hur vi trivs i Alaska och tycker att vårt äventyr är magnifikt. Nu skall vi packa om i våra väskor. Det mesta får bli kvar här i Fairbanks tills vi kommer tillbaka. Tält, sovsäckar, första hjälpen och ombyte måste med liksom proviant. Nu kommer vi att vara i radioskugga och det finns ingen hjälp att få förutom med helikopter ifall något skulle inträffa. Håll tummarna….!

Skrivet av en Carola som njuter av att ha tillgång till tvättmaskin ikväll.

PS! Jag har funderat på det här med att riktiga äventyrare typ Ola Skinnarmo brukar äta upp sig 15 kg innan en expedition. Riktiga löpare värmer upp inför ett marathon också. Harry och jag brukar resonera att uppvärmning är helt förkastligt eftersom vi brukar bli så varma ändå. Det hade ju varit lika onödigt att äta upp sig innan den här resan eftersom det har gått så bra att lägga på sig vikt under tiden. Nu väntar vi bara på att fettet skall börja göra verkan och hålla oss varma 🙂 Ds.

.

You may also like...

2 Responses

 1. Derrik says:

  Hallo!

  Då har man haft sina en och en halv veckas “semester”, som vanligt så har det handlat om att träffa så många som möjligt, meta lite abborre och njuta i solen så mycket som möjligt men också tittat till festlokalen, provsmakat bröllopstårta m.m…
  Ni ser ju ut att fortsättningsvis ha det bra, även fast det är betydligt kallare än tidigare. Otroliga vyer och miljöer, ska bli väldigt trevligt att få se mera bilder sen när ni kommit hem, hälsa djuren och kör försiktigt!

  Kramar från oss.

 2. Håkan says:

  I Sverige några dagar, sedan New York. Har nu läst in bloggen och känner oss uppdaterade. Hoppas det blir schysst väder upp till Prudhoe Bay. Håller tummarna att allt går bra.
  H+H

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.