Sista kartan är framtagen-Alaska

Dagen började med ihållande regn och +9c i Whitehorse/Canada och slutade 630 km senare med strålande sol och +20c i Tok/Alaska. De första 100 km var ganska tråkiga förutom en stor svartbjörn som sprang framför oss ett tag. Sedan klarnade det upp och vi såg fantastiska berg med vita glaciärer på vår vänstra sida. När vi nådde “Destruction Bay” omgiven av höga berg och med klarblått stilla vatten var det nästan magiskt! En grizzlybjörn sprang över vägen och vi kunde se att björnarna verkar vara mera vaksamma mot fordon på vägen än andra djur. Vi passerade gränsen till Alaska/USA på 5 minuter. Bara passen behövde visas. Nästan genast såg vi vackra stilla sjöar breda ut sig framför oss. Ett par vargungar var så nyfikna på oss att vi var tvungna att stanna. Vi bestämde oss för att övernatta i Tok för att ha ett familjeråd om hur vi skall planera morgondagens färd. Vi hittade en “cabin” och hann handla frukost på lokala affären i sista minuten innan regnet drog in. I dag har vi träffat många motorcyklister och fått viktig information om vägarna framför oss…Vi är taggade!

Skrivet av en Carola som än en gång har ställt om klockan. Nu är vi 10 timmar efter Sverige.

Ps! Alaska känns inte som USA fast det är det. Man verkar inte vara så hysteriskt rädd att något hemskt skall inträffa. Lite mera som att var och en ansvarar för sig själv. Ds

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.