En Rättrådig och Fridfull Jul till Er alla!

Det är en konstig jul i år. Konstig på många sätt. För mig personligt konstig för att det är första året sedan vi gifte oss 1991 som vi inte är tillsammans på julafton. Konstig för att det har kommit så många EU emigranter till Umeå under hösten. Människor som ser det som en chans till ett värdigt liv i ditt hemland genom att tigga. Människor som får oss som passerar att öppna våra plånböcker, våra matkassar och någon enstaka gång våra hjärtan. Det pratas vid middagsbord, i fikarum och i kommunhus. Vems är ansvaret? Konstig för att människor boende i detta land har röstat fram ett främlingsfientligt parti som står för de mörkaste värderingar till Sveriges tredje största parti. Vems är ansvaret? Jag är övertygad om att var och en av oss vaknar varje ny morgon och kan bestämma oss för att göra något bra för någon annan människa. Vi har en vit och en svart hund inom oss. Den hund vi matar kommer att växa och bli stark. Låt oss ha en Riktigt God Och Rättrådig jul där vi medvetet väljer att låta julmaten föda den vita hunden och ger oss kraft och mod att göra skillnad i någon medmänniskas liv. Då kommer julefriden att lägra sig över oss. Livet är ett äventyr som kräver ansvar av oss alla! God Jul!

IMG_6912.JPG

IMG_6910.JPG

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.