Vår i luften och på vägarna


Visst är det underbart med allt som spirar när det närmar sig vår! Morran, vår gamla katta, skriker och gnider sig mot folk och hundar. Hundarna kräks av allt vägsalt från blötsnön de äter. Herman har skrubbsår efter cykelstunts. Oskar spelar gitarr vid tända ljus. Harry och jag köper nya motorcyklar. Det är något speciellt med våren! Till min stora förtvivlan meddelade min chefsmekaniker, d v s Harry, att min reskompis genom flera världsdelar börjar bli för trött för några länge strapatser med tung last. Oroa er inte. Jag menar inte Harry. Det är så klart min XT600e “Pålle” det handlar om. Svetsfogar tar stryk efter lång och trogen tjänst. Saltluft fräter och sandstormar blästrar. Jag har haft mina misstankar men när beskedet väl kom saknade jag ord. Efter en natts funderingar och en helgs mc-mässa fattade jag beslutet. Min Pålle får bli vintercykel på ålderns höst. Det är som med barn. Hjärtat räcker till för många. Jag skall ta min nya vätskekylda reskamrat en Yamaha Xt660 till mitt bröst och se fram emot nya djärva mål. Ny mål ja! Kartor över Alaska, Canada, USA och central Amerika är införskaffade. Säga vad man vill om GPS men man kan inte breda ut den över köksgolvet och njuta av alla ännu oupptäckta mc-vägar. Visst är det så att moderna påskhäxor åker mc 🙂 Vi ses på väg mot Blåkulla ;.) ///Carola

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.