Min pulsklocka mäter allt utom “mc-äventyrs-pannben”…i

Nu får vi äntligen valuta för all träning inför marathon. Jag älskar min klocka! Verkligen! Den mäter hastighet, simsätt, höjdmeter och den till och med säger till när det är dags att röra på sig. Då brukar jag stiga upp och gå en sväng till kylskåpet så är den nöjd?. Vad den inte mäter är “pannben” eller kanske “sisu”. Det kanske jag kunde sälja till Polar liksom jag försökte sälja “kylbyxor för heta damer” till BMW då jag fick brännsår av S1000rr ifjol?. Varför beskriver jag nu detta? Jo, för nu har vi kört i 7 dagar. Genom 5 länder. Ca 500km/dag. Det kräver “pannben” eller “sisu”! Och klockj-veln är helt tyst! Inte ett enda uppmuntrande ord!
Våra “små” motorcyklar har inte riktigt samma komfort som nyare cyklar. De är mera som “röda små stugor” jämfört med “funkishus”. Eller gamla Volvo 245’s jämfört med nya Volvo V70. Vi har inte mycket som skyddar oss mot vind eller regn. Vi kommer inte upp i de hastigheter som nyare cyklar gör. Men de är lättare att baxa omkring om det behövs och de är definitivt inte lika stöldbegärliga. Framför allt så älskar vi våra äventyrskompisar?. 

Människor reagerar när de ser oss…eller våra packlådor med klistermärken från hela världen. De filmar, fotar, vill prata eller berätta om sina egna mc-äventyr. 

Danmark passerade vi i ett swosch…eller vi tältade en natt, åt pizza och firade att vi var på väg. Det danska språket är ju värt att le åt? 


Tysklands Autobahn har ni redan fått en kärleksförklaring till så ni vet hur jag känner för den?. Harry håller i stort sett med vad gäller “transit”. Han är euforisk för de regelbundna tankstoppen, med kisstopp och kvitto som man kan byta in mot fika?. Så här ser vi varandra för det mesta…När man kommer in i Schweiz blir trafiken genast ruffigare; glömda blinkers, små skitiga bilar och korta avstånd. Även om du bara skall köra en kort sträcka på motorvägen så måste du betala 370:-/mc i avgift. Schweiz är dyrt! Det är många långa tunnlar. Jag tränade som Lasse Åberg som sade ” jag kan flyga”, fast jag upprepade “jag kan köra tunnlar”?. Det roligaste med Schweiz är att Harry sade: ” det finns säkert en camping vid sjön” ?. Sjön var Genevesjön?. Den är stor som ett hav?. Alla stora städer verkar ligga där?. Alla vinodlingar lika så?. Camping? Glöm det! Jag skrattar ännu?. Skrattar gör också de vi träffade i Audonne över våra försök att kommunicera. 


Vad säger vi om Frankrike? Harry säger: “N88”! Det är vägen västerut från Lyon. Den är betalfri och har allt. Det insåg han efter att först ha blivit blåst på pengar vid en tullstation. Jag hör “franska dragspel” och njuter av de vindlande vägarna, som inte är motorvägar men som har 110km/h. Vi varvar mellan höjder på 1490 m.ö.h och djupa dalar. Det riktigt spännande som hände var att Harry höll på att kissa på en stor huggorm när han som vanligt botaniserade i grönskan på en parkering. OCH att vi körde sträckor som Tour de France kommer att cykla om ca en vecka???‍♀️?. Impfaktor!


Nu är vi på en camping i Pyrenéerna. Avnjuter en “flertätters” på trangia. I morgon väntar Spanien ?. Kanske, men bara kanske, slipper vi regnkläder och handtagsvärmare?☀️. 


PS! Just nu dök det såklart upp ett par ” Kamikaze cyklister” d v s var vi än är i världen när det är som jobbigast så dyker det alltid upp några fräscha, glada cyklister????. Ds. 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.