En dag i Denali Park/Mt Mc Kinley

I går körde vi till Denali Park. Vi var ute i god tid och fick tag på ett av fyra hyfsat billiga rum i detta turistmecca. Centrum består av mysiga trälängor med affärer, barer, lodges och matställen längs storvägen. När vi burit in grejerna rusade jag iväg till “utebutiken” och köpte ett nytt liggunderlag. Kändes skönt för det har varit kallt och hårt att sova på min läckande madrass. Med Herman i tryggt förvar vid datorn for vi till vildmarkscentret och köpte biljetter till bussfärd genom Denali Park. Man kan inte köra där med eget fordon så vill man i närheten av Mt Mc Kinley så är det bara att gilla turistläget. I den lokala “konsumaffären” handlade vi middagsmat innan vi for hem. Vi gör nämligen så att om vi bor dyrt så äter vi billigt 🙂 Det är en förutsättning för att “få ihop det”. Väl hemma såg vi en mc med svensk flagga! Det visade sig vara Orvar från Trollhättan. Han är på väg till  Tierra Del Fuego i etapper. Vi hade en trevlig lördagkväll på den lokala puben i sällskap med ett par på kryssning från Virginia. I morse tog vi på oss hela mc-utrustningen och for iväg till bussen i ösregn. Orvar hade också bestämt sig för att ta samma tur. Vi har tillbringat hela dagen i fantastisk natur, omgiven av höga bergsmassiv. Vi har sett grizzlybjörnar, caribou och bergsgetter. Fast mina favoriter är ändå polarekorrarna 🙂 I kväll har vi njutit micromiddag inne i värmen. Just nu sitter Harry och Orvar och lägger in rutten till Prudhoe Bay på Orvars dator eftersom han är på väg norrut. Ännu en trevlig kväll i äventyret…

Skrivet av en helt avslappnad Carola

Ps. Jag tackar för en underbar dag och för att Oskar och Hanna är BÄST! Ds.

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.