Nu skall här kommuniceras!

I 25 år har vi kört mc tillsammans. Alltid på varsin mc. Alltid med med kortast möjliga avstånd mellan varandra. För att kommunicera, se varandras tecken och kasta slängkyssar. Enda gången vi testade intercom var när barnen var små. Vi ville kunna väcka den som sov….men hörde bara snarkningar. Tekniken strulade. Batterier lade av. Irritationen växte så det blev inte mera än en sommar.

När Harry fyllde 50 fick han en ”hemsida” www.olmhagen.se i present. Vi började skriva, fota och filma.

Då fanns inte Fb, Instagram, Youtube eller ens smartphones. Datorer fanns på internetcaféer.

Åren har gått. Tekniken har förbättrats. Behoven har förändrats. Vi är inga fegisar! Vi testar igen. Om någon av oss skall åka i sidovagn, åtminstone ibland, kan det vara nödvändigt att kunna kommunicera.

Känns som julafton!

Sena 10 C Pro är den kommunikations- och filmkamera lösning som vi har valt att testa. Att det också går att lyssna på musik, svara i telefon och få GPS instruktioner är ju inte helt fel heller.

Högtidlig öppning

Ikväll har vi ”handarbetat” med att få in alla mikrofoner, öronsnäckor och kablar i hjälmarna. Pilligt! Ser i alla fall bra ut. Nu väntar vi med spänning på att kamerorna skall laddas….under tider får vi läsa instruktionsböckerna och höja tempen ytterligare genom att förhöra varandra 😂.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.