En ny era har tagit sin början…

Vad har saknats i vårt mc-sortiment? En sidovagn så klart! Det har under många år varit en alldeles självklar del i en plan för att kunna köra mc tillsammans så länge som möjligt…och ha med oss en tilltänkt hund. Ett illvilligt virus har satt stopp för vår Ryssland, Mongoliet och Centralasien resa 2020. Men vi misströstar inte! De planerna finns kvar men skjuts fram ett år.

Vi tar våra ”majvippor” och kör söderut.

Vi tidigarelade i stället vår sidovagns plan. I Smedstorp på Österlen finns Norrvalla MC som säljer URAL. Vi kontaktade Kent som lovade oss provkörning och kaffe på 1 maj om vi körde ner de 1 300 kilometrarna.

Kent introducerar oss för vår ”ride of the day”
En första provkörning med URAL

Vi övernattade på Hammenhögs Gästgivaregård.

Hammenhögs Gästgivaregård

Vi noterade glatt att det stod en Landrover Defender på parkeringen. Det visade sig att värdparet hade kört genom Afrika samma år som oss. De med sina sex barn i Defendern. Vi med pojkarna på mc.

Vi hade en väldigt trevlig Valborgsmässoafton med god mat, brasa och sång. Alla på smittsäkert, behörigt avstånd.

Valborgsmässofirande i Coronatider

Eftersom vi sannolikt inte kan ta oss ur Sverige i sommar kommer vi ha gott om tid att lära oss köra och ”burka”. Nu går vi ”i väntans tider” för att få hem vår midnattsblåa Sportsman. Vi fnittrar när vi tänker på alla nya äventyr vi ska ut på.

Detta blir SÅ KUL!

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.