Antligen pa gang – Cape point

Igar fick vi hamta ut motorcyklarna. Det var ett fasligt rannande med papper hit och dit innan vi fick se “var lada”. Utan korhjalp fran John pa Wilton Manor hade vi knappast kommit ivag fore till jul. Nar vi val kom till hamnen var alla vanliga och hjalpsamma. Allt gick valdigt snabbt. Vi ar valdigt tveksamma till om nagon tullare varit i narheten av motorcyklarna men betalt skulle de ha. Det gick pa sina 2500:-att fa ut cyklarna. Lyckliga var vi for att de var hela och alla saker var kvar. Lyckliga var ocksa killarna i hamnen som fick behalla ladan. Det kandes verkligen skont att aterse motorcyklarna. Barnen stannade kvar pa Wilton Manor medan Harry och jag hamtade ut cyklarna. Viktigt att sjalv fa prova pa vanstertraffik i storstad innan man tar med sig ungarna…

Ett trevligt engelskt par har bott med oss pa guest houset den senaste veckan. De ar ocksa valdigt aventyrliga av sig och springer bl a marathon. I gar kvall nar vi berattade om vara planer och var resa fick vi en st Christopher amulett som Harry skall bara for att bringa oss lycka pa resor. Martin hade burit den bla pa en tur till Mount Everest. Inte illa va! De blev intresserade av Nord Kap sa vi far val se om de dyker upp pa motorcykel.

Idag har vi trotsat regn och vind av stormstyrka for att ta oss till Cape point. Vi tog oss fram och kunde vaxla ringar en andra gang. Nu ar jag alltsa en arbar kvinna igen. Herman holl det tal som vi hade velat ha nar vi gifte oss forsta gangen men inte fick. Vi ville namligen att prasten skulle saga att ” inte ens doden kan skilja er at” men det fick vi vanta pa tills idag. Oskar hade skaffat chokladdoppade jordnotter som vi smaskade pa samtidigt som han nynnade Mendelssons brudmarsch. Riktigt stamningsfullt efter strapatserna ned till Cape point. Kanske symboliserar det aktenskapets strapatser, inte vet jag men jag hade mycket att tanka pa medan vi korde tillbaka till Kapstaden. Det blev forresten en annan vag for den forsta var avstangd pa grund av stormen.

X-lite hjalmarna som Grahns sponsrade oss med ar fantastiska! De ar tysta, har bra ventilation, visiren ar “softade” och inte ett sandkorn trangde sig in. Kan verkligen rekomenderas!

Nar vi kom tillbaka till Wilton Manor fick vi veta att vara “carne de passage” papper var klara hos agenten i andra andan av staden. Vi lampade av boysen och akte raskt vidare till Mountigue garden for att betala och fa vara viktiga papper. Det var en larorik tur och vi tog oss fram utan storre bekymmer trots rusningstraffik.

I natt blir var sista natt pa Wilton Manor. Vi har nyss atit en “brollopsmiddag” pa en lite finare restaurang. Pojkarna insisterade att kla upp sig i skjorta och allt.

I morgon efter frukost packar vi vara tappra falar och drar vidare. Nu ar det slut pa turistlivet for ett tag framover och ingen ar gladare an vi over det. Sa fort vi kan lagger vi in bilder pa de senaste handelserna. Titta in igen snart sa ni haller er uppdaterade. Kram pa er alla! /// Carola med make och soner:-).

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.