Pa lyxhotellet! – Arusha

afrika 850Hepp!
Efter en natts vanda med kansla av att ha blivit inledda i nagot som vi sjalva inte valt d v s transporten av motorcyklarna till Athen, bestamde vi oss for att fortsatta enligt planerna och kora mot Arusha och Kenyas grans. Vi ar, som vanligt, valdigt eniga om att det ar tankt att vi skall trana oss i att ha tillit. Tillit till andra manniskor och tillit till att det ordnar sig till det basta aven om vi inte alltid har full koll pa laget.

Vi har akt langs underbara vagar. Fin asfalt och inte lika mycket folk och djur langs och pa vagarna. Det gor att vi kan oka takten lite. Motorcyklarna drar valdigt lite, 0,3, rattare sagt. Om jag skall vara arlig sa drar BMW’n lite mindre an Yamahan. Det kanns som om de borjar vara inkorda nu. Problemet dessa dagar ar busschaufforerna. De maste onekligen ha en eller tva skruvar losa. De kor om overallt dar det ar helt olampligt och kor mycket for fort i alla lagen. Man maste vara helalert hela tiden annars ligger man lika dod som alla kadaver vi ser langs vagarna. Vi ser mycket vackert ocksa. Sisalfalt, vackra byar och tropiska omraden. Idag har vi skadat toppen pa Kilimanjaro och mount Meru. Ofattbart! Visst kan man forsta att man vill bestiga dem men det far bli nasta gang…

I natt skall vi sova pa ett fint hotell, Mount Meru hotel. Det ar vara kara vanner Nisse och Barbro som bjussar pa kalaset har. En sadan lyx skulle vi inte ha unnat oss annars. Nu kan vi vila ut i mjuka sangar och ha en underbar utsikt over 9 hals golfbanan medan ungarna njuter av att se pa tv. I morgon skall vi pa safari i en Defender! Chaufforen ser mycket trevlig ut ( gullig ) och vi kommer att fa lunch. Var underbare webmaster Bjorn har kollat upp foretaget vi anlitat for mc transport till Grekland. De verkar ok sa nu kan vi sluta oroa oss.

Vi aterkommer nar vi ar tillbaka i Dar es Salaam. /// En matt och nojd Carola.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.