Zanzibar nasta! – Dar es Salaam

afrika 853Tillbaka i Dar!
Vi har haft en underbar och som vanligt handelserik avstickare fran storstaden Dar. Pa vag fran Arusha mellanlandade vi i ett toppenfint stalle som heter Peponi beach resort. Peponi betyder paradis pa swahili och det var det verkligen. Vi har solat, badat och atit gott. Det vill saga alla utom Harry som troligen har en slang av malaria. Han kor med allehanda mediciner, ris och vatten. Han ar nog den enda som ar slank nar vi kommer hem.
Varje kvall innan vi skall sova har vi for vana att tacka for tre saker som hant under dagen. Man kan tydligt se att “tackarna” forandrats under resans gang. I borjan tackades det for allehanda lyx attiraljer. Numera tackas det for att alla lever, for att vi fick mera an en morot till frukost och for att vi ibland fatt sova i sang. Man uppskattar andra saker nar man provas.

Idag har vi bokat biljetter till Zanzibar och aven ett typ hotell for fem natter i Jambiani beach pa ostkusten. Det skall vara fina strander och inte sa livat. Passar oss utmarkt.

Ni far sta ut med alla stavfel och eventuella upprepningar i dagboken. Det finns inte ett tangentbord som fungerar i hela afrika. Dessutom hinner jag aldrig lasa igenom vad jag skrivit sa det blir vad det blir.

Njut av sommaren i Sverige! Ni kan till och med njuta av myggen for de har inte malaria!

Kram till er alla fran oss alla! //// Carola.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.