Umeå 2003-09-02 av Harry

Hejsan!!!
Veckor har blivit månader och nu är det september. Ursäkta dröjsmålet. Sommaren har varit den bästa på länge med mycket sol och värme. Trots värmen har vi hunnit med en hel del i våra planeringar, men jag återkommer till det lite längre ned på sidan. Först en tillbakablick.Kort titt i backspegeln.
Till skillnad från Carola så är min MC historia ganska kort. Som tonåring hade jag givetvis en moped som jag, liksom många andra, toktrimmade till den rasade ihop. Ibland var jag på crossbanan och fick tillfälle att prova på en och annan crossmaskin. Sen blev det körkort för både bil och mc. Bilen har därefter haft en central plats som fortskaffningsmedel.Att hålla liv i gamla volvobilar kräver ett visst kunnande och praktiskt handlag. Det visade sig att jag hade lite av det och ur det växte mitt motorintresse fram. Mina första 20 körkortsår har jag alltså tagit mig fram med bilen. Tack vare Carola har motorcyklar dom senaste 10 åren präglat en del av min tillvaro. Vilket tror ni är roligast och mest spännande? En gissning… Våren och sommaren Våren och sommaren har till stor del handlat om att hitta rätt motorcyklar samt utrustning till både oss och dem. När vi till slut fick fram lite kapital som skulle kunna göra det möjligt att handla både MC och anpassad utrustning började ett detektivarbete. Frågorna var många, vilka motorcyklar klarar strapatser i Afrika? Vilka däck? Packutrustning? Skyddskläder? Vi hamnade på Two Wheels i Umeå där jag fastnade för en BMW/Dakar. Carola valde en Yamaha XT-600E. På Two Wheels har vi fått värdefull information. De har också bidragit med bra grejer till bra priser Vi fick tips om ett företag i Tyskland som heter Touratech. Efter lite sökande på webben så hittade vi deras hemsida och saken var biff. Därifrån beställde vi 4st hårda aluminiumväskor zega-cases, större tank till Yamman, centralstöd , motorbågar o undre framskärm till Dakaren. När grejerna var monterade var det dags för provtur. Vi bestämde oss för en tur upp till Västerbottensfjällen. Kan ni tänka er, trots 300 kilos vikt så gick det över förväntan bra på smala blöta grusvägar.

Vi har under sommaren varit i Finland och kört en del och några kortare turer i Västerbottens inland, och ännu inga omkullkörningar, bra va? Både jag och Carola är överens om att motorcyklarna vinner sig i längden, man måste liksom skava in sig. Fortfarande är det en del modifieringar som måste göras bl.a svetsa o montera fästjärn för bränsledunkar till Dakaren, montera kickstart till Yamman. Jag återkommer så snart som möjligt med lite bilder och annat smått och gott. Nu är det Carolas tur att skriva ned allt som jag glömt. Det kan bli mycket det.

Ha de!
/Harry

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.