Fiske tour med Defendern


Äntligen fick Harry göra sin efterlängtade fisketur till norrbotten. Eftersom Herman och Harrys syster Rakel är intresserade av fiske var det självklart att de skulle följa med. Varför jag fick följa med är lite oklart men jag misstänker att det har med markservice och hundvakt att göra. Det är 30 år sedan Harry var i Kronogård senast och förväntningarna var höga. Trots att området byggts ut för att erbjuda bättre service var det fortfarande otroligt vackert. Små tjärnar och lättillgänglig terräng. Medan de andra fiskade for Rozzie och jag ut på en löptur. Herman lyckades få upp en stor abborre som halstrades och avnjöts under stor förnöjsamhet. Vi övernattade även i Vouggatjolme men fisket där regnade bort. Rozzie och jag sprang rakt på en älgko och hennes två kalvar under vår löprunda. Påföljden blev att vi säkert slog hastighetsrekord på hemvägen. Harrys humör, och onda rygg, prövades när det visade sig att vi hade punktering på Defendern när vi skulle köra iväg på morgonen. Nå, Rakel och jag bytte piggt och raskt däck så färden kunde fortsätta till en däcksfirma i Arjeplog. I ett nafs hade en serviceminded kille fixat däcket och dessutom tagit ut de 3 innerslagnar som av misstag på något sätt blivit lagda i däcken. Sista stoppet blev i Sorsele där vi träffade Harrys gode vän Ronald med fru Eva och passade på att fira Rakels födelsedag i förskott. Vi sammanfattade utfärden som fiskfattig men norrland som väl värt att utforska.

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.