Two Wheels MC-Träff


Vi har en sak att bekänna. Vi har aldrig varit på en mc-träff. Det har naturligtvis varit en brist men nu är det åtgärdat. I helgen har vi varit inbjudna till Two Wheels mc-träff i Åsele. Det var den första träffen man ordnade. Förhoppningen är att det skall bli ett årligen återkommande evenemang. Stugorna var fullbokade sedan länge och rummen på Värdshuset var upptagna av bensindoftande entusiaster både från när och fjärran. Kvällen bjöd på femkamp, burnout tävling (som vanns av en i sprit balsamerad Närpesbo) middag och glatt sällskap. Jag hade ingen aning om att det fanns så många poliser i Åsele. De hade tydligen avdelat två patrullbilar att vakta oss medelålders mc entusiaster. Kanske ville de förvissa sig om att inga kriminella typer som Hells Angels eller Bandidos skulle störa festligheterna. Harry och jag fick svara på många frågor om äventyrsresor från intresserade deltagare. Natten förlöpte lugnt och svalt i vårt väl inbodda tält. Tur att vi tog vintersovsäckarna för de andra klagade lite på att de frusit. Tja, de som spätt ut alkoholhalten i blodomloppet gnällde inte. Kanske kom gnället på hemvägen när de alerta poliserna stoppade varenda knutte och knutta för ett litet blåsprov…

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.