Gränsövergång nr 1 avklarad

I natt har det varit synd om Harry. Han verkar inte klara malariamedicinen. Har försökt kolla upp den eftersom jag var misstänksam om den skulle innehålla någon substans som han höll på att dö av i Afrika. Visserligen var det kattavmaskningsmedel då men det verkar vara en vanlig ingrediens i mycket… Nu får han nog nöja sig med myggmedel. Det regnade hela natten  igår men lagom tills vi skulle iväg i morse blev det uppehåll. Vi tog oss till gränsen och klarade av tulljobbet på 3 timmar. Det behövs mycket vatten för att hålla igång i +33c. Första gången vi skulle ha kopior på samtliga sidor i passet men alla var hjälpsamma och trevliga. Vi hittade igen “Globe Busters” klistermärke på fönstret och klistrade upp vårt bredvid. Väl i Costa Rica blev vägarna lite smalare och det blev mera potthål. Regn kom och gick. Farten är mellan 75-80 km/h eftersom det är så mycket byar, skolor, kurvor och backar. När vi kört en timme i Costa Rica kom vi till en vägkorsning, Palmar Norte, där vi hittade “Hotel Vista Al Cerro”. Nu har vi boat in oss i mögellukten och jag har hunnit tvätta. Det i sig är en konst utan “plupp” och i kallvatten. Ingen aircondition här inte. Vi har ätit god fisk och regnet som skall dra in under natten är på väg. Vi glädjer oss åt uppkoppling och FB. Har en spanskkurs med ägaren. Fast enligt Herman gissar jag väl rätt i 30%.

Ps! Till min tandläkare Jörgen: Tanden vi satte in passar inte riktigt bra i hjälmen så vi får nog dra ut den 🙂 Till min sjukgymnast Anders: Ryggen fungerar helt perfekt fast jag inte gör en enda övning. Alltså var det psykiskt ändå 🙂 Ds.

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.