“Compliments to your bikes…”

…kan sannolikt vara den bästa komplimangen vi fått någonsin. Speciellt när den kommer från en man vars BMW 1200 GS vi parkerat bredvid utanför hostelet. Han fortsatte: “You have been everywhere!”. “Well we have some places left”?
Nu har vi tagit oss genom Spanien, vi tog en liten omväg för att köra genom Furstendömet Andorra, sen genom Frankrike, Italien och befinner oss nu i österrikiska Salzburg. 


I Andorra tillbringade vi kvällen med ett härligt mc-gäng från Manchester. Vi körde fantastiska pass över Pyrenéerna på ca 2500 m.ö.h. När vägen var som kurvigast, brantast och mest krävande lyckades en stor och arg geting ?klämma sig in i min hjälm i håret mellan glasögonskalmen. Ingenstans att stanna. Bara att konstatera: “Äsch! Problem!” köra på och se om han skulle sticka…och såklart gjorde han det! Ajajajaj! Men gadden satt tack och lov i hårfästet och inte vid ögat! När jag väl kunde stanna och plocka ut honom var han inte glad! Min vänstra ansiktshalva gjorde sig påmind minst 4 timmar?. 


Vi är överens om att Italien inte är ett mc-vänligt land. Inte för 20 år sen och inte nu heller. Bilisterna är slarviga, läser eller pratar i telefon. Personal är oengagerad och otrevlig och mc-åkare är ofta inte ens välkomna på t e x campingar. Dessutom kostar det ca 10skr per mil på avgiftsbelagda vägar om du inte tänkt tillbringa hela semestern på småvägar. Men det finns en del vackra ställen onekligen. 


Igår hade vi vårt första skyfall med blixtnedslag x 2 bredvid oss och hagel stora som iskuber. Däcken börjar vara nötta efter ca 10 000 km så vi avvaktade under en bro tills det värsta hade dragit förbi. 


Idag har vi kört genom det fantastiskt vackra Österrike. Varje gång vi gör det så säger vi “men här skulle vi varit hela semestern”. Vi stannade för natten i Salzburg och vi är förälskade! Helt underbar gammal stadsdel. Så mycket historia…och affärer vi/jag gärna skulle vilja njuta av. Kanske under en julvecka? så kan man passa på att hänga ett “Love lock” på broräcket❤️


I morgon har de lovat mycket regn här i Salzburg. Målet är att vi skall ta oss till Tjeckien. 

Men först en God Natt!

PS! Är det någon som vet hur man använder en bide’ …egentligen? De finns överallt men det enda som ryms ner där är min fot?. Ds. 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.