Nicaragua here we come!

Dagen startade med sol vilket bådade gott. När man sover i rum med aircondition vet man inte om det är regn eller en hårt jobbande apparat som låter. Att springa runt kring alla kontor vid gränsen i regn är inget man önskar sig även om det är en j-la påfrestning i värme också. Vi hann köra ca 20km innan vi kom till en 3km lång långtradarkö. Mörkmuskiga män sov i hängmattor under sina bilar. Man kan verkligen undra hur länge de får vänta. Vi körde förbi. Framme vid gränsen möttes vi genast av ett gäng “hjälpsamma” killar 🙂 Att ta emot något från dem är ungefär som att få en lott av en trevlig person på charterresan på Kanarieöarna och bli förvånad/glad över att man vinner en dag på ett hotell där de vill prångla på en ett hus. Jag har listat ut att det hjälper att låta dem tro att man förstår spanska. Humor är inte heller fel. Om man tror att man behöver hjälp skall man välja ut en kille själv. Det är aldrig fel att säga NEJ heller! Jag har förövrigt alltid känt motstånd mot att bli vald (jag vill vara den som väljer) och det faller sig naturligt för mig att säga NEJ. Jag förklarade att vi rest kring hela världen och klarat tullövergångar förr. “Ja men snälla då kan jag väl få vara den första som hjälper dig” svarade den klipske killen 🙂 Det hjälpte inte. Efter fyra timmars springande mellan olika byggnader för att hitta försäkring, emigration, kopior, stämplar, polis och tull var vi klara att köra in i Nicaragua. Innan vi for försökte vi hitta den hjälpsamme killen för att ge honom en slant för att han var “lagom på” men han hade gett upp och gått hem 🙂 Vi körde längs vackra “Lago De Nicaragua” som är Centralamericas största sjö innehållande 400 öar och minst två aktiva vulkaner. Vi körde in i staden Rivas men vände om och åkte tillbaka till “La Mar Lake Resort”. De hade rum men ingen mat. Det gör inget eftersom vi har med oss eget. Nu har vi suttit och tittat utöver sjön och alla sköldpaddor som finns här. Den aktiva vulkanen “Concepcion” vi ser går inte heller av för hackor. Tvätten hänger på tork och Harrys mage börjar kurra så nu är det dags att starta “multifuelen”. Potatismos och sojakorv med en flaska kall öl står på kvällens meny.

Skrivet av en svettig men nöjd Carola

Ps! Mera lärdomar: Det är ingen myt att man skall skaka ur skorna innan man tar på sig dem. Varje gång jag gör det trillar det ut något litet intressant djur som sovit gått i fukten och “golukten”.

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.