I händerna på Beatriz

Jaha, då sitter vi här i Mexico/Santa Cruz Huatulco då! I går körde vi ca 380km. Första delen var rak och snabb längs betalvägar. Vi beundrade alla 100-tals vindsnurror som man byggt i en megastor park, förbannade att jag glömt ryggskyddet på förra stället och försökte köra undan svärmar av ilskna getingar som ett gäng välskyddade killar var ute och bekämpade. Hur snabba vi än var så vann getingarna och Hebbe fick ett stick på tummen 🙁 Vi passerade ett enormt regnväder som gjorde oss genomblöta på 20 sekunder. Hettan och vinden som följde gjorde oss förvisso torra på lika kort tid men gav en förvarning om att något stort var på gång. Den andra delen var KURVIG! Hur roligt man än kan tycka att det är med kurviga vägar så är 150km långt när de inträffar i slutet på en dag. Dessutom blev det en kamp med tiden och mörkret. När vi väl kom fram till kusten blev det genast mera turistiskt d v s mera hotell, tjafsförsäljning och matställen med väggar, dörrar och fönster. Tur var det att vi kom fram eftersom Harrys magåkomma/feber gjorde att han behövde få vila. Det tär på krafterna att hålla fokus längs blygsamt och kryptiskt utmärkta vägar där varje felval kan få kännbara konsekvenser. Vi tog in på “Marina Hotel&Resort” och “fick” ett vackert stort rum högt upp med utsikt över innergård och pooler. En god fiskmiddag hann vi med ute på piren innan John Blund for iväg med Harry. Hebbe och jag socialiserade  en stund innan även han gav upp. Det blev en lång natt för mig. Trots den mjuka fina sängen kunde jag inte sova. Mörka moln tornade upp sig…Mycket riktigt! På morgonen när jag gick in på Meteorologsiten WMO ser jag till min förskräckelse att vädret har ett namn, Beatriz! Hon är en tropisk cyklon och tänker svepa förbi exakt här över oss! Man varnar för mycket regn och åska som kan komma att spola bort vägar och orsaka jordskred. Därefter följer kraftiga vindar som kan välta allt i sin väg. Tur att vi är flexibla! Hebbe och jag tog en taxi till en närbelägen stad och köpte medicin till Harry. Den medicin vi matat honom med visade sig vara rätt fast behövdes i dubbel dos. Nu när vi blir tvungna att vara kvar här kan vi lika gärna se till att han blir frisk en gång för alla, eller hur.  Regnet och vindarna kan vi inget åt. I Afrika skulle man ha sagt “Insha` Allah”  d v s “Om Gud vill” tar vi oss härifrån i morgon. Annars blir det en annan dag…

Skrivet av en Carola som resignerat tittar ut över palmkronorna.

.

You may also like...

2 Responses

 1. Håkan says:

  * This system will bring heavy rain and thunderstorms, possibly some wind, to the southwest Mexico coast through Tuesday before heading out to sea south of Cabo San Lucas and weakening. Rainfall of 6 to 12 inches could cause flash flooding and mudslides.
  Kopia från “weather Channel”.

  Det verkar som det kan hålla i sig 24timmar sedan så ska det försvinna…. Jag vet att ni är superproffs på det här men kan inte låta bli att påpeka att dessa väder är inte att leka med. Vi har gått igenom några stycken och man ska ta det på allvar (vilket ni ju gör, så jag vet inte egentligen varför jag skriver 🙂 ).

  En “underhållande” sajt som blir bättre och bättre ju närmare USA och Canade ni kommer är The Weather Channel. TV kanal med enbart väder, 24 timmar, även webbaserad, googla upp om ni inte redan har det.
  Hoppas nu att Harry bättrar på sig. Vi lider med honom och beundrar hans uthållighet, för det kan inte vara lätt.

  Tjohopp
  Håkan&Henriette

 2. Carola says:

  Håkan: Vi har utnämnt dig till vår “lots” 🙂 Hur mycket man än rest och förberett sig så blir man ändå överraskad. Dessutom så är det sällan katastrof när en sak händer. Det är när många olyckliga omständigheter drabbar samtidigt. Vi tar tacksamt emot dina råd! Nu ligger vi lågt 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.