Lyx och flärd på mc färd

Det kan inte ha undgått någon att denna reseberättelse har en högst mänsklig touch, ja kanske man kan säga feminin rent av. Då det är ett överskott på karlar på denna resa och det är jag som författar förbehåller jag mig den rätten. Inte så att jag skulle ha fördomar 😉 men jag kan tänka mig att sidan skulle ha sett något annorlunda ut om någon av mina reskompisar skrivit den. För alla underbara kvinnor därute som planerar en längre resa med motorcykel tänkte jag nu komma med några tips för att upprätthålla en viss lyx och attraktion trots alla umbäranden. Ni nyfikna karlar kan sluta läsa så får ni bli överraskade när ni är med en kvinna på tur 😉

Vi börjar med det som är närmast kroppen d v s underkläderna. Eftersom packningen måste hållas lätt är siden och silke alldeles utmärkta material. Innan du far köper du en ny bh och tre par tunna, spetstrosor (inte string, de skaver förskräckligt på mc). De är så tunna att det inte märks att du har dem med dessutom kommer de att vara slut när du kommer hem så var beredd på att slänga dem. De torkar snabbt och är garanterat uppskattade när du kryper in i tältet eller stegar ut ur den mögelluktande toaletten på rummet. Kom ihåg att inte ha dem på dig när du kör! I varmt klimat gör svett att det SKAVER! Tro inte på tjejerna på annonser för mc! De har inte kört en enda meter! Det viktigaste instrumentet (näst efter multitool) är pincetten. Förutom att dra ut stickor och fixa nageltrång kan du vid tillfälle, och i värsta fall med hjälp av pannlampa, dra ut all olycklig hårväxt som frodas ohejdat i värmen. Kom i håg att stänga dörren, om du har en, det är onödigt att visa upp fåfängan så tydligt. Sen har vi det här med lukt/doft. En väldigt stickande ammoniaklukt kommer ganska snart att sätta sig i kläder, armband, under klockan och i princip över hela dig. Det kommer att finnas tillfällen när du är rädd för självantändning.  Ett bra sätt är att köpa en hudkräm som luktar jävligt starkt t e x  Vanilj. Förutom att ditt ressällskap kommer att tänka på kanelbullar så döljer du lukt som inte gått bort i tvätten. OBS! Stark kräm kan endast användas på kvällen eftersom den skaver och bränner när du kör i värme! På tal om skaver. All rakning skall ske med planering. Nyrakade kroppsdelar i direktkontakt med t e x crosstövlar skaver också! Munhygien får inte försummas på äventyr och är ett äventyr i sig. Då det ofta inte finns vatten får man göra som tandläkaren uppmuntrar nämligen “torrborsta” och strunta i att skölja. Malariamedicin kommer att göra att du luktar illa ur munnen ändå så andas så lite som möjligt 😉 Hur lyckas man då göra “det lilla och det stora” med finess? Vid varje besök på café, och i bästa fall restaurang, tar du med dig servietter diskret i fickan. De kan visa sig vara livsviktiga eftersom toapapper antingen inte finns rent fysiskt eller finns men är så tunt att det ändå inte finns där det borde finnas. Kom ihåg att lägga in servietterna i en plastpåse annars blir de bara pappersmassa i fickan av svett och regn. I samma plastpåse kan du med fördel lägga in en hygeiennödbinda. OBS! Kontrollera så att du inte lägger in någon av de bindorna som du gömt pengarna i! Bindor är högvilt eftersom kvinnor på många ställen använder bomull och trasor. På vissa affärer finns bindor men om det inte finns någon kvinnlig expedit kan en man inte röra vid dem och således inte sälja dem till dig. Ta med några utifall att! På många ställen finns ingen dörr utan bara en toastol mitt i rummet typ. Pröva att skyla dig med en handduk eller enbart ett leende i värsta fall. Ett leende är mera attraktivt än en äcklad grimas 🙂 Smink är i princip onödigt men för många ett “vill ha”. Det finns nästan tändsticksstora maskara att köpa för en tia och parfymprover kan man tigga till sig på Åhlens. Ett läppglans med färg är både mjukgörande, inger en viss pondus och är lätt att ha i jackfickan. En liten flaska nagellack i någon mörk färg är helt ok eftersom du då kan dölja att händer och naglar inte går att få rena efter någon veckas körning. Brunkräm är “Big NONO” eftersom det förstör hjälmen på nolltid och gör det om möjligt ännu äckligare än den disktrasa den ändå blir efter ett par veckor. Använd hjälmhuva så skonar du både frisyr och hjälm. Den är dessutom bra att torka bort svetten ur ansiktet med så att du inte glänser så olyckligt. Den är lätt att tvätta upp när du ändå sköljer upp sidenunderkläderna. OBS! Glöm inte “pluppen” till handfatet! Om du inte redan har införskaffat sidenlakan så är det dags nu. De är lätta, tar liten plats, värmer när det är kallt och kyler när det är varmt, och är väldigt lena och….silkiga…att sova i :-)  Känner du att du vill fjäska ytterligare så tar du med lite kryddor att “hotta upp” pulvermosen med och en vintetra ( kan bytas ut mot Whiskey). Lycka till och bli inte besviken om din respartner inte har gjort samma minutiösa förberedelser som du har gjort. Jag har väntat i 20 år och fortsätter troget att hoppas ;-)  

Skrivet av en Carola som är vaken när alla sover

Ps! Vi tog oss över gränsen till Mexico idag! Vid första övergången gick det inte för de hade datorhaveri. Sen fick vi köra 25 km från gränsen för att hitta tullen för att kunna tulla in motorcyklarna. Harry och Herman gjorde ett strålande jobb med att hitta igen rätt ställe så det gör inget att de luktar illa och är skitiga 🙂 Ds

.

You may also like...

7 Responses

 1. Carina says:

  Du är en enastående kvinna, underbara du som vi tycker så mycket om! Hälsa de sovande stinkbomberna oxå…. kram Carina och Ulf

 2. Carola says:

  Underbara du Carina som orkar vara med och kommentera mina skriverier 🙂 Det är jättekul! Jag skall tacka för att du äntligen införskaffat nya fina mc-kläder ikväll 🙂 Alla hälsar!

 3. elisabeth håkan says:

  HEJ HELA FAM ÖLMHAGEN GUD VA NI FÅR VARA MED OM MYCKET.DET ÄR JÄTTE SPÄNNANDE ATT LÄSA ERAN DAGBOK OCH FÖLJA ER PÅ RESAN.VI TAR OFTA FRAM KARTBOKEN FÖR ATT SE VAR NI ÄR.HÄR ÄR DET VÄLDIGT LUGNT…..SEMESTER OM 14 DAR.HA EN FORTSATT GOD RESA LYCKA TILL MED ALLT. PS CAROLA VILKEN BRA TJEJ-SIDA DU HADE SKRIVIT KRAMAR FRÅN OSS ELISABETH HÅKAN

 4. Håkan says:

  Henriette hälsar att du har rätt och själv fattar jag ingenting……. Håkan & Henriette

 5. Carola says:

  Håkan&Elisabeth: Åh, vad kul att ni är med oss! Håkan P: Lita bara på Henriette och mig så går det bra ska du se 🙂

 6. kajsa says:

  Jag läser och skrattar och tänker att ni har det nog ändå ganska bra… du har kraft kvar att skriva och förgylla dina “följares” vardag!! tänker att jag ska ta till vara din tips – de fungerar säkert även utan mc!!!!

 7. Carola says:

  Joho, du Kajsa! Jag försökte tänka mig in i hur råden skulle te sig på fjällvandring 🙂 Tror faktiskt att de står sig ganska bra. I båda fallen får man lämna “klackeskorna” hemma och hålla koll på väderrapporten 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.