Bland “lumberjacks” och “Haboob´s”

Våra händer är sönderbrända av solen och läpparna börjar spricka. Dragkedjan i min jacka har gett upp och Harrys bakblinkers har skakat sönder. Vi börjar bli riktigt härdade nu och fixar allt med silvertape. Tur verkar vi ha också! I går när vi körde från Tucson till Flagstaff var det nära ögat igen. Vi hade oerhört mörka moln i ryggen och kryssade mellan åskskurar. Vi hann bara ta in på hotellet i Flagstaff så visade de på nyheterna den “haboob” (duststorm) 2 km hög och 100 km bred som gjorde dagen till natt exakt bakom oss. Väggen rörde sig 67 mph i timmen och var den värsta i sitt slag man haft här. Dessutom var det enorm elektrisk aktivitet med över 2000 blixtnedslag per kvart under flera timmar! Lägg till störtskurar som orsakar översvämning. Vi var och tankade när blixten slog ned bakom oss. Jag slog händerna för öronen och sprang in på macken. Hela kroppen reagerar! Håret reser sig, hjärtat bultar och man vill spy. Herman som var på hotellet var bara ett stenkast från där den slog ner. Anslag talar om för en att blixten dödar och beskriver hur man skall göra. I morse, och även under dagen idag, har vi känt av dammet i ögon, näsa och hals. Vi var ganska säkra på att inte komma oss iväg till Grand Canyon idag men vädret var klart och stormarna hade annat för sig än att jaga oss 🙂 Vi körde genom vacker pinjeskog i frisk luft, nästan småskylig och norrländsk. Grand Canyon är värd ett besök om man är i faggorna. Vi körde länge längs med och kommer nog aldrig att ha så vacker utsikt igen. Eftersom vi är effektiva hann vi köra ca 360 km till Monument Valley också. Vägarna är raka och bra. Maskinerna får jobba för högtyck i värmen men knorrar bara lite om vi lägger i 87 oktan. Vi har varit på 2 500 m ö h stora delar av dagarna så det har inte varit lika varmt. Miljöerna vi passerar ser exakt ut som på tv! Människor bor i stora husvagnar på stora husvagnsparkeringar. Medelklassområdena ser ut som i serien “Våra värsta år” och “Greyhoundbussarna” susar förbi i en aldrig sinande ström. Allt till en flottig popcornsdoft under en vajande USAflagga.

Skrivet av en Carola som är rund och god av all “sötbulla”.

Ps! Lova att inte säga det till någon men vi har omprövat och tycker att stora fullpackade Harley Davidsson´s är coola….fast bara i USA 🙂 DS

.

You may also like...

2 Responses

 1. Derrik says:

  Hola!
  Då var man tillbaka i Sverige och Kiruna igen efter nästan en vecka i Finland innehållande, som vanligt, mycket mat, runt och träffa släkt och vänner, några löpturer och mest bara fint väder. Tog ett tag att läsa igenom allt för att “hinna ikapp” men nu har jag full koll igen och kan känna lugnet då ni kommit in i USA och inte behöver vara lika oroliga för drog gäng och liknande. Fast ni såg inte ut att ha det allt för dåligt de sista dagarna i Centralamerika på fina hotell med pooler och sandstränder…
  Nu blir det två veckor till här med jobb och fiske, sedan får jag nästan två veckor ledigt. En vecka spenderas i Umeå och 4 dagar i Östersund då jag passar på att gå på en stor jakt och fiske mässa… http://wp.favikengamefair.com/
  Vet inte vilken väg ni tänkt er exakt men om ni har vägarna förbi New Mexico så får ni hojta till så ska jag fixa så min mamma blir er personliga guide för en dag eller så.
  Kör försiktigt så hörs vi,
  Många kramar från Ida och mig!

 2. Harry says:

  Hej på dig Derrik
  Du hade rätt. Vi skulle haft snabbhojarna i USA. Grymt fina vägar o onödigt raka.
  Vi är just nu ( fredag 7/7) i Las Vegas. Bor på “Hard Rock Hotel”.En av Hermans önskemål för den här resan. Själv skulle jag följt “Rocky Mountain” norrut från Monument Valley. Men det här är en upplevelse också, men av annat slag.

  Låter bra att du/ni har lite semester. Sköt om er o fortsätt följ vår resa.
  Skickar rapport om Canadas fiskevatten om ca 3 veckor.
  By,by
  /Harry

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.