Alaska Highway och ännu längre…

I går fattade vi beslutet att vila ett dygn här i Whitehorse. Vi behövde hitta mera olja till min “Pålle” eftersom hon blivit lite törstig på sista tiden, något jag ogärna talar om. Dessutom hade jag lyckats ta med fel vinterhandskar så jag måste hitta nya. Regnet är kallt och vi kommer att behöva hålla oss varma. Det är långt mellan samhällen, möjlighet till mat och bränsle så vi måste skaffa en extradunk för bensin. Vi är definitivt i vildmark och här har man inte telefonuppkoppling så nu känns det tryggt att ha satellittelefonen i väskan om något skulle hända. Vi pratar mycket om faran med att göra ett försök att nå Prudhoe Bay. Harry är så klart orolig för att Herman skall göra illa sig om de vurpar. Han har stigit snett igen och foten kan ställa till problem. För mig som definitivt inte är någon "grusbuse” är mer än 1000 km grusväg (eller lera vid regn) årtiondets utmaning. Jag vet att jag kommer att behöva mycket uppmuntran och “jävlaranamma” för att fixa det. Vi måste ta raka vägen norrut för att spara motorcyklarna så mycket som möjligt inför det som blir deras största prövning också. Vi är överens om att om det är ett storartat lågtryck på gång tar vi in på ett ställe med heta källor i stället och tröstar oss. Om vi lyckas, firar vi med att ta in på ett ställe med heta källor. Helgarderat 🙂 När vi åt kinamat idag och fick våra “fortune cookies” blev vi uppmuntrade. På Harrys stod det: “Your courage will help others and soon will make you a leader”. Självklart är han den som skall leda oss norrut och peppa mig 🙂 På min stod det: “You will win success in whatever you attempt”. Kanske klarar jag utmaningen 🙂 På Hermans stod det: “A simple kindness today will soon bring you unexpected rewards”. När vi passerade centrum och statyn av en guldgrävare och hans hund säger Herman: “Här är er staty”. När vi tittar på inskriptionen under står det: “ This statue is dedicated to all those who follow their dreams”. Det känns som att vi lyckats lära vår son något mycket viktigt <3

Skrivet av en nyklippt Carola som har köpt boken med Jack Londons “Skriet från vildmarken” och nyss fått se densamma på tv 🙂 Gripande att se den när vi befinner oss i närheten av Klondike där handlingen utspelade sig.

Ps! Jag önskar att ni kunde vara här och se alla “trappers” som äter på haket här bredvid. Det är som på tv! Ds

.

You may also like...

2 Responses

  1. Håkan Pohl says:

    Hej på er. Sunkig koppling i grekiska ö-världen gör att vi fått Ölmhagen-abstinens! Åker hem imorrn, då blir det uppdatering, big time!
    Kör försiktigt. Vad ni än beslutar så hejar vi på er
    H+H

  2. Carola says:

    Grekiska övärlden låter toppen! När folk frågade Herman vad som var bäst med Afrikaresan svarade han: “Att snorkla i Grekland” 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.