Mc-äventyr ÄR en uthållighetssport

I morse var det en tärd skara som satte sig på cyklarna i Fairbanks. Den intensiva, koncentrationskrävande körningen tär på krafterna. Motorcyklar och kläder är ohjälpligt leriga trots våra försök att få bort geggan som fräter så illa. Vana som vi är att utöva uthållighetskrävande sporter vet vi att orken går upp och ner. Det usla vädret som är både regnigt, kallt och blåsigt, gör att vi inte kan tälta som vi vill utan känner oss tvungna att ta dyrare boende. Det i sin tur gör att vi inte vill stanna längre än en natt på varje ställe i hopp om att hitta billigare boende annanstans. Den som klarar det bäst är Herman, och tur är ju det. Han mumsar Snickers i massor och börjar få ett “Snickersbälte kring midjan” 🙂 Harry och jag känner av rygg, handleder, huvud och “nerver”. Åter igen bevisas det att “man skall veta vem man ger sig ut på äventyr med” för “i nöden prövas vännen”. I dag har vi kört i tråkig terräng, mest tall, gran, sly och björkar. Visserligen på hög höjd så utsikten var obetalbart vacker på vissa ställen, men regnet förtar mycket. Dessutom mötte vi en plogbil så jag väntade bara att det skulle börja snöa. Nu är det definitivt färdigsjunget i hjälmen. Minsta flåsande andetag immar igen sikten och har man visiret öppet lite för mycket fryser man ihjäl. Park Highway mellan Fairbanks och Anchorage passerar populära “Denali Park”. Det innebär att man borde boka boende långt i förväg för att vara på säkra sidan. Det har vi ju inte gjort. Dessutom blev vi försenade i morse då vi sökte rätt på världens nordligaste BMW dealer för att få nya bromsbelägg till Harrys mc. Efter mycket sökande hit och dit lyckades vi hitta ett boende med en “Grocere Store” bredvid. Harry har nu bytt bromsbelägg här på parkeringen medan Herman har dagens internetstund och jag har värmt upp mig i badkaret. Om vädret tillåter blir det Denali Park i morgon. Jag skulle vilja att vi utövade lite “horseback riding” 🙂

Skrivet av en Carola som funderar på vad folk tillreder i microugnarna som finns i varje rum

Ps! Varhelst vi parkerar kommer folk fram och vill prata och ta kort, med eller utan oss. Det blir nästan komiskt 🙂 Våra slitna packväskor har klistermärken från alla länder vi besökt och skiljer sig därför från de nytillverkade, skinande, stora (ofta) BMW 1200 Adventure som är vanliga här. Kan man säga att “Less is more” 😉 Ds.

.

You may also like...

1 Response

  1. Ainos says:

    Ha ha ha…
    Ja mc;körning har sina positiva och negativa sidor! Jobbigt när det regnar!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.