När man ger upp går det bättre…

Vi gick igenom varje möjlighet att transportera motorcyklarna till Sverige, eller åtminstone till Europa, och det visade sig vara så dyrt att vi kunnat köpa ett mindre hus i Vindeln för pengarna! Vi gav upp hoppet! När man inte vet vad man skall göra skall man inte göra något alls. Alltså satt vi på hostelet och åt nudlar och gick på stan och åt glass. Helt plötsligt började vi undersöka de förslag som vi ratat i första skedet. Att magasinera motorcyklarna i Anchorage för att komma tillbaka nästa år kanske inte var en så dum idé ändå. För pengarna som det skulle kosta att transportera dem till Seattle kan vi köra långt och till i nästa sommar hinner vi ta reda på varifrån det är billigast att få hem dem. På tre veckor hinner vi långt och då hinner vi ändå vara i Lepplax/Finland ett par veckor. Tur att vi är flexibla! Snabbt hade vi klurat vi ut att BMW erbjuder billigaste magasineringen och att vi dessutom får vara på deras gård och göra service innan. Cyklarna måste rengöras och oljebyte måste göras. Dessutom måste åtminstone en av cyklarna ha nytt bakdäck igen, jag säger inte vilken 🙂 Vi får också lämna tält, och annat smått och gott här. När allt detta kändes ok kunde vi ge oss ut på nya äventyr. Kenaihalvön hade vi kvar att utforska. Det visade sig att Homer var ett toppenställe där vi tog oss ut med båt för att sedan “hika” upp till en glaciärsjö. En vacker och oförglömlig tur. Efter ett par dag i “radioskugga” körde vi idag till Seward. Också en vacker hamnstad med glaciärer och möjligheter till massor av uteliv. När vi väl packade upp insåg jag att mina enda par byxor, mina älskade haglöfs, var kvar i Homer! Då gav jag upp hoppet igen! Inom en timme hade den vänliga receptionisten hjälpt mig att kolla upp att byxorna fanns kvar och lyckats ordna så att byxorna kommer att “FedExas” till Seward med flyg 🙂 I dag har vi glatt oss åt att våra kära vänner Kajsa och Anette har gjort sitt första marathon, ett fjällmarathon dessutom, och att Jessica fyller år 🙂 GRATTIS allihopa!

Skrivet av en, just nu, ganska nöjd Carola som tyckte att det var läskigt när Harry fick låna en pistol av en man i “Soldatna”.

Ps! Vet ni vad skillnaden mellan svartbjörnbajs och grizzlybajs är? Jo, svartbjörnbajs är fullt med bär och blad medan grizzlybajs luktar tårgas och är fullt av björnbjällror :-). Man skall alltid bära med sig en liten kniv här ifall man skulle stöta på en grizzlybjörn! Med en liten kniv kan man inte skada en björn men man kan hugga sin kompanjon i benet så att han inte kan springa 🙂 Harry är för övrigt den enda jag vet som varit nära att bli påbajsad av en vithövdad örn :-)Ds.  

.

You may also like...

2 Responses

  1. Derrik says:

    Hallo!

    Han jag bor hos har pratat med någon snubbe från USA och han säger att det är billigast att få över hojarna från västkusten… om ni vill köra neråt igen och få med er cyklarna hem… 🙂

    Ses snart/D

  2. carola says:

    Tack för tipset! Vi har också hört att det blir billigast. Just nu har vi inte tid kvar så att vi kan göra det och cyklarna är för slitna och behöver service först. Nu har vi kvar lite av det roliga nästa sommar 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.