Hur mycket fel kan det bli…?

Förra helgen luftade vi racerhojarna?. Det var efterlängtat även om den, minst sagt hopkrupna sittställningen blev något ansträngd efter sommarens ständiga frossande. Valet av destination var enkel eftersom yr.no förutspådde minst regn i Luleå. Jag vågar inte tänka på hur det måste ha regnat i övriga Sverige eftersom det vräkte ner i Luleå. 

I helgen gav vi yr.no en ny chans. Glatt överraskad såg jag att det utlovades +16c och sol i Norra Saxnäs. Dit åker vi sade Harry entusiastiskt. Efter 20 minuter satt vi på hojarna…i regn. Ingen fara det går ju bra då man vet att det går mot bättre tider. I Åsele säger Harry:”Du! Jag har glömt ryggskyddet!” Va! Är du riktigt riktig? Det är ju livsfarligt! Jag sväljer resten av de syrliga kommentarerna när vi värmer upp oss och tar på lite mera kläder på OK macken. 


Kör vidare…jag känner att det drar kallt om magen…mera kallt än vanligt. Inser plötsligt att jag OCKSÅ glömt ryggskyddet! Det har ALDRIG hänt förut och nu har BÅDA glömt dem! Fick bekänna vid nästa stop?. 


Vi körde raka vägen upp till Stekenjokk eftersom just då molnen höll undan och gav oss hård blåst men klart väder. Vildmarksvägen ÄR inte bara Sveriges högst belägna väg den är helt klart en av Sveriges vackraste vägar! Ögonbedövande vackert! Jag är helt säker på att jag behöver uppleva detta en gång varje höst för att orka med vardagen resten av året. 


Ovanligt många renar var det längs vägarna. Harry var lite väl nära en stor rentjur och fick tvärnita…utan ryggskydd?. 


Och jag frös! Som jag aldrig har frusit förr! Alla kläder och regnställ kunde inte hjälpa det. När vi checkat in på Saxnäsgården, och jag stått i duschen 20 minuter för att tina upp, dukades trerätters middagen upp i allrummet. Förrätt tomatsoppa, varmrätt pasta med broccoli & mozzarella och efterrätt kaffe med kladdkaka. Kvällen avrundades med en Kaffe Karlsson på hotellet. 


Väl nedbäddade i resesidenlakanen frågade Harry: “Men hur kan det vara +7c när yr.no sade att det skulle vara +16c?” Han tog upp mobilen och brister ut i skratt. Vi är i Saxnäs. Norra Saxnäs ligger i södra Sverige nära Kalmar! Inte konstigt att vi frös?

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.