Det gäller att “ta det kallt”…

Det gick vädermässigt att jämföra gårdagens iskalla etapp med årets Stockholm Marathon, fast vi hade lite bättre kläder och betydligt färre vätskekontroller. I dag var jag dock helt oförberedd på att vi skulle ta oss över ett bergspass högt över molnen, med snö och is bredvid vägen och ett regn som var snudd på snö. Dessutom har jag fipplat med “Go Pro” kameran på skallen halva dagen. Det lilla pip när man lyckas få på den, eller av den man vet aldrig vilket, hörs inte när man kör och när vinden viner i 18 sek/m. Jag var redigt irriterad! Utrymme för förbättring! Till all lycka tog batteriet slut rätt snart. Cyklarna har gått som smort idag. Vi har sett massor av svartbjörnar och en grizzlymamma med sin unge som mumsade vid stranden. Mina favvosar jordekorrarna fanns också uppe på passet. Jag vågar inte ens tänka tanken på hur fruktansvärt det skulle vara att råka köra över en… När vi kom fram till Haines fick vi biljetter över med färjan till Skagway först i morgon. Vi tog naturligtvis in på Hotel Hälsingland 🙂 För övrigt ett riktigt charmigt spökslott som Herman inte skulle ha sovit gott i. Vi har träffat så många trevliga människor idag! Allt från motorcykelåkare från Tennesse och löpande klätterfreaks till mannen på färjeterminalen som ville prata om det obegripliga i att det finns folk i USA som vill rasera det sjukförsäkringssystem som börjat byggas upp. Man har klart för sig att vi i Skandinavien tar hand om även de svagaste. Det känns lite tungt att medge att även vi börjar knapra på trygghetssystemen… Vi har avslutat dagen med att smaska i oss världens godaste sundae med jordnötsgegga, vispgrädde och körsbär på toppen. Nu är det bara en kopp kaffe kvar innan vi ger upp och låter amerikanerna fortsätta värma upp inför “4th july” i baren.  

Skrivet av en Carola som faktiskt saknat både söner och hundar idag!

Ps! Gissa vilka man möter när man är högst uppe på bergspasset i isande kyla? Jo, “Die hard cyklister” så klart! Jag gör vågen! Ds. 

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.