Om och om och om igen…

Livet är en upprepning! Som den uppmärksamme läsaren av denna blogg ( Läs Håkan Pohl 😉 ) märker återkommer även jag till samma teman år från år. Som en björn som går fram och tillbaka i sin bur på djurparken. Eller som att man oftast möter samma människor på samma plats, samma tid på morgonen om man cyklar till jobbet. När man kör så här timme efter timme har man möjlighet att försjunka i tankar som sällan eller aldrig hinner fördjupa sig i i vardagen. Det är en lyx och en brist att det är så. Jag inbillar mig inte att jag skulle komma på nya och innovativa tankar. Nej, sån är inte jag! Jag är mera av en ardennerhäst framför plogen. Jag gör som man säger åt mig och gnetar på. Skulle det gälla att förbättra världen måste man nog välja någon annan. Många fantastiska människor jag träffar kan, förutom mycket annat, titulera sig som Aspergare. De kan se bortom det här inrutade som jag ser. De kan vara innovativa utan att bry sig om vad någon annan tycker om det. Jag är full av beundran för den egenskapen. Att jag sedan kan dela med mig av min sociala kompetens gör att vi kan bli bra team. Notera att jag skrev “sociala kompetens”. Icke att blanda ihop med att vara social för det är jag verkligen inte! Jag “hurves” de gånger jag inte kan komma undan utan måste ta på mig finkläderna och bjuda till. Ibland händer det ju faktiskt att något nytt dyker upp. För ett par år sedan fick jag en helt ny känsla på väg hem från jobbet. Jag kände helt plötsligt väldigt starkt att jag ville ordna en grillfest. Det hade jag aldrig känt förut! Harry blev nästan orolig när jag kom hem och berättade hur jag kände. Visserligen hann känslan gå över innan det hann bli något men jag insåg att det helt plötsligt kan dyka upp nya, oväntade känslor och tankar. Så nu kör jag här och väntar på att något intressant och nytt plötsligt skall drabba mig. Jag lovar att hålla er informerade om det skulle hända…

Skrivet av en mätt och nybadad Carola

Ps! I dag har vi tagit oss ca 370 km till Radium Hot Springs i British Columbia. Vi har badat så vi är självlysande och ätit pulvermos och sojasås så vi är som ballonger. Nu ser vi fram emot en ny dag med nya fräscha mil. Ds.

You may also like...

1 Response

  1. Håkan says:

    Ser ut som ni är på väg in i Montana efter BC. Ja, Carola, jag läser uppmärksamt… 🙂 I ett Sverige som håller på att drukna efter allt regn så måste det till andra fokusområden. Om människorna i Mariannelund(översvämmningar) läser om er resa idag så kommer de att må lite bättre.

    Tjohopp och gasen i botten!

    HP

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.