Det är ALLTID roligare att köra mc…

…oavsett om det regnar, blåser eller är minusgrader! Som vanligt får vi briljanta idéer när vi avnjuter fredagsmiddagen och summerar veckan. Denna fredags självklara samtalsämne var att yngste sonen dagen innan entusiastiskt meddelat att han skall flytta till Irland…23/10! Vi fokuserar på att det finns fina mc-vägar där.

 I fredags kom vi dessutom på att det var väldigt länge sedan vi varit i Borgafjäll. Närmare bestämt 8 år sen. Dags alltså. Jag bokade raskt stuga på “Borgafjäll SnowCamp”. Jag tog för givet att Harry skulle vilja ta sig dit i den nya, fina, varma bilen.

I
 Men som så många gånger förut så överraskade han mig och frågade pillemariskt om jag hellre vill att vi kör mc :-D. Plötsligt blev färgerna klarare, pulsen steg och fredagströttheten byttes ut mot endorfiner. Rutinerade som vi är har vi alltid packningen redo. Behöver bara bunkras upp med lite färskvaror. Vi räknade med rejäl kyla så klädvalet blev mycket “lager på lager”. Prick kl 10 på lördagmorgon startade vi maskinerna som planerat. Vi körde på med bara två korta stopp och en stadigt sjunkande temperatur från +6c till +-0c. 


Framme vid SnowCampen möttes vi av den trevliga och gästfria ägarinnan. Vi tinade upp, åt en bit mat och installerade oss i stugan innan vi körde ut en sväng på byn. Vi visste att våra vänner Carina och Ulf m f l var i sin stuga och vi lyckades, efter lite sökande på lervägar, hitta dem. De tinade upp oss med kaffe, äppelpaj och många glada skratt. 


Åter i stugan blev det tacomiddag innan Harry däckade som en slagen fura. Själv lyckades jag med konststycket att få 5 st patienser  att gå ut. Efter varandra!


Söndagmorgonen var torr och kylig, -2c. Vi packade, städade ur stugan och styrde mot Umeå. Tre värmestopp och en älgpassage klarade vi galant. Genomfrusna och lyckliga summerade vi sedan helgen som en bra förberedelse inför Alaska sommaren 2017 😀 


Söndagen avslutades med att vi tog in “racercyklarna” för vinterförvaring. Vi är redo!

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.