Hur mycket kan hända på ett par dagar…?

Vi hade en regnig körning men med uppehåll just när vi kom in i Krakow.  Tur var det för städer med längsgående spårvagnsräls blir rätt obehagliga i blöta?. Vi besökte den ofantligt vackra kyrkan vid torget och berördes till tårar av vacker musik, tacksamhet och stundens allvar. 

 
Vi besökte Hard Rock Café, som alltid är rutin under alla resor. Förr då Herman var med inköptes trumpinnar men numera samlar vi glas. Hit åker vi gärna igen!


I ett lätt duggregn körde vi vidare till Warszawa nästa dag. Ca 100 km innan hände det! Min mätare slog runt! Mitt hjärta likaså. Vilken känsla! Jag älskar min XT❤️?! Kämpar så tappert! Gått så många fler mil än de flesta gubbkörda 1200. Förlåt?. 


I Warszawa hade jag åter lyckats boka in oss på ett hotell av det lyxiga slaget. Mellan åska och störtregn hörde vi hur demonstranterna skaldade utanför. Vi hamnar ofta i händelsernas centrum…eller så händer det ovanligt mycket i världen.  


Vi gjorde stan, händer, fötter och njöt god mat innan vi föll i en orolig sömn inför morgondagen. Orolig för att tempmätaren på Harrys BMW lyst och kylaren varit tom. Vi har skruvat isär och fyllt på vatten. Ni som känner motorer vet att det är rätt illavarslande. Vi hoppades på mirakel…


Vi tog oss ca 2 km ut från Warszawa innan vattenblandad Omegaolja sprutade ut ur Dakaren. Slangen till oljetrågetvisade sig ha lossnat. Till all lycka utanför en mack som låg bredvid en cykelshop/uthyrning. Till all lycka visade det sig att ägaren Andrzej och hans bror var ytterst trevliga och hjälpsamma. 


De var sådana som jag brukar referera till som “Hard core cyklister” dvs långfärdscyklister som dyker upp när vägen är som jävligast typ öken, berg, hagel alltid glatt vinkande. Andrzej körde oss till en biluthyrning några km därifrån. Han tolkade och “gick i god för oss” eftersom vi inte var polska medborgare och således inte skulle få hyra bil. Han följde oss för att köpa spännband och han och hans bror hjälpte oss att lasta motorcyklarna i skåpbilen. Vi är dem evigt tacksamma!  


Nu har vi alltså kört en sprillans ny skåpbil med våra tappra fålar i till Gdansk. Den polska landsbygden och trafiken är toppen! Visst, en del kör fort men i det stora hela är trafiken lugn och vänlig mot mc-förare???. Vi har lämnat cyklarna i hamnen och hoppas att komma med på en båt till Nynäshamn på måndag…om vi lyckas får vi veta på måndag morgon. Så tills dess är vi helt vanliga turister ?

You may also like...

2 Responses

  1. Robert says:

    Härligt att läsa er blogg!! Ta nu väl hand om er så ses vi sen i Uume??

  2. Carola & Harry says:

    Tack! Det är ju klart kul att veta att det finns folk som följer oss på våra resor?. Har skrivit i 14 år i år och vissa mc-äventyrare har följt oss ända sedan början?.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.