Tjyvjakt och midsommarfirande


Nu har det hänt! Vi har haft påhälsningar av ett kalvarsel till tjyv. Harry och jag sov i tält på gården och vaknade vid 5-tiden av ett konstigt ljud. Vi rusade ut och hittade en kille i carporten i färd med att bända sönder styrlåset på ett av de tvåhjuliga fordonen som stod där. Harrys avgrundsbröl skrämde iväg honom i en rasande fart så han tappade ena skon. Jag rusade in och hämtade mobilen och tofflor för att sedan trampa iväg på den stulna cykeln som tjyven lämnat på vår gård. Kanske jag bör nämna att hela dramat utspelade sig med oss i pyjamas :-)Vi lyckades hålla koll på killen tills tre trevliga och raska poliser lyckades fålla in honom i skogsbrynet ner mot ängarna. Han var lättidentifierad, som Askungen, eftersom han saknade en sko. Harry hade ju den andra…
Anledningen till att vi så turligt sov i tält när tjyven kom var att vi hade generalrepetition inför midsommarfestligheterna som skulle gå av stapeln i Stöcke. Alla döttrar och barnbarn var på intåg. Midsommarvädret bjöd på ömsom regn och ömsom sol så vi fick bära in och ut med stolar och mat. När helgen närmade sig sitt slut badade Harrys och mina madrasser och kuddar i blötan i tältet. Sista natten mös vi med “Rozzie the rockweiler” på köksgolvet. Helgens andra höjdpunkt var barnbarnet Noahs namnkalas. Även om han själv sov under hela kalaset så blev han grundligt välkomnad i gänget. Både ungar och hund har skött sig utmärkt under hela helgen. En riktigt stor sommarkram till Er alla!

.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.