En midsommarnatts mardröm – Tanzania / Dar es Salaam

Mysigt boendeVilken dag! Kanske jag skall skriva vilken vecka! Att komma in i Tanzania gick smartfritt. Det gick bra att losa “third part insurance” som vi maste ha har. Vi korde under flera timmar som uppe pa en bergsrygg. Vi var pa valdigt hog hojd och det var riktigt kallt. Vi fick ta pa oss jackorna. Den forsta staden vi for igenom var oerhort vacker. Jag hann skrika at Herman “att har kunde vi bo”. Vi fick en smarre chock eftersom bankautomaten inte fungerade och klockan var 15 pa fredag eftermiddag. Vi hade lovat oss att inte forsatta oss i liknande situation som det blev i Malwi da vart bankkort inte fungerade alls men ni ser hur lite man lart sig. Na det loste sig med pengarna. Pojkarna vaktade cyklarna och var som vanligtomringade av nargangna nyfikna barn och ungdomar som upprepade ” give me your money” nar vi raddade dem. Alla tror att Oskar och Herman kor motorcyklarna. Hellre tror de att Herman kor an att det skall vara jag. Ja, ja…

Vi vilade ut efter den tuffa turen i staden Mbeya i skona rum pa “Stockholm hotel”. Nasta dag fortsatte langs kruviga fina vackertbelagna vagar till Kizolanza farm. En toppen natur camp. Ingen strom men varmt vatten i duschen och stormlyktor pa dass nar morkret lagt sig. Vi gjorde en avstickarepa 103km langs en grus och stenvag mot Ruaha nationalpark. Vagen var en upplevelse!Nuvarvi i AFRIKA! Masaier langsvagen och byardar man trodde att vi var amerikanska soldater och ville att vi skulle aka vidare. Vi hittade en camp i Tungamalenga. Tva superfina bandas blev vara for natten. Vi fick aven chans att samtala med en aldre masaiman om hans liv och livet i Sverige. Vid ett lokalt apotek i Iringa inforskaffades medicin att ta mot billharzia eftersom vi badat i Lake Malwi. Vi hittade igen Baoba campsite, med svenske Sven som boss, och fick oss en banda. En banda ar ett basttak med meterhoga bambuvaggar och vanliga sangar. Pa morgonen upptackte Harry att var kamera var stulen ur tankvaskan. Vi letade och letade men den gick inte att hitta. Massor av fantastiska bilder fran Malawi och Tanzania var borta! Man skall trana sig i att mista sadant som kanns viktigt for en…Vi intog bilharzia medicinen till frukosten som ordinerat. En kort stund darefter blev Harry omtocknad, kunde inte andas och fick kramper. Han fick en allergisk chock. Vi var langtfran ett sjukhus och ingen bil att tillga. Da jag inte visste vilken sorts medicin det var som vi tagit och om den kunde reagera pa malariamedicinen ringde jag SOS international med den gudabenadade satellittelfonen som vara kara vanner Elisabeth och Hakan Eriksen ordnat at oss utifallatt. Ingen tackning pa mobilen. Den danska doktorn sade att jag kunde ge honom cortison som jag hade med. Efter ett tag lugnde det ned sig men det tar pa kroppen nar alla sakringar gar pa en gang. Pojkarna och jag var oerhort skakade . Vi fick alla en paminnelse om hur skort livet kan vara. Harry repade sig sa pass att vi kunde aka in till Morogoro dagen darpa. Da fanns i alla fall sjukhus inom rackhall. Nar vi vaknade pa morognen var mitt oga inflammerat efter en insekt som prickat mig nar vi korde. Vi tog oss halta och lytta till Dar es Salaam och hittade igen Jambo inn. Tog taxi till Nordiska kliniuken och betalade dyrtfor att fa Harrys alla varden uppkollade och mitt oga fixat. Sa langt allt val..

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.