Back in Sweden! – Stockholm

afrika 800Mc turen från Athen till den Grekiska turistorten Parga (ca 500km) gick smärtfritt även om det var varmt som attan, ca +40c. Vi tog in på Parga camping som ligger mitt i byn och nära stranden. Av trevliga grannar fick vi både kallt vatten och en gigantisk vattenmelon. De förstod vad luttrade mc-åkare behöver för att få kraft att slå upp tältet. Våra vanner Nisse & Barbro var redan installerade på sitt hotell och hade kollat upp alla bra matställen. Vi hade riktigt trevliga dagar med sol, bad och god mat innan vi styrde kosan mot Igumenitsa för att ta nattfärjan över till Italienska Brindisi. Kan ni tänka, motorcyklarna var gratis! Kruxet var en hamnavgift som nästan var lika dyr som biljetterna och som skulle betalas i biljettluckan. Alla kostnader har en tendens att bli större än vad man först tror. Det blev en natt i sovsäckarna på däck. Efter några timmars sömn var det bara att samla ihop sig, sina grejer och styra norrut. Italiens autostrada måste vara en av de vackraste. Vackert böljande landskap, pittoreska byar och havet på höger sida. Perfekt motorcykelväg! Förra gången vi var i Italien tyckte jag att det var jobbigt med alla långa tunnlar. I skuggan av Afrikas trafik förbleknar det mesta och tunnlarna kändes svala och rätt hyfsade. Det blev en natt i Pescana och en natt i Gardasjön. Republiken San Marino passerades i ett hui. Italienare är inte speciellt mc-vänliga. På vissa ställen finns doch skyltar “Bikers Welcome”. Tyskland passerade vi på två dagar. Motorcyklarna överraskade oss med att gå riktigt bra på autobahn. Vi bromsade in i Ahrnsdorf där Jörg och Heike bor, en av mc-killarna som pga mc-haveri blev strandsatta i Umeå på väg till Nordcap i fjol sommar. Kul att träffas igen! Längs vägen träffade vi också ett trevligt och glatt mc-gäng från Norrköping. Vi lyckades få biljetter till nattfärjan mellan Rostock och Trelleborg. Efter ännu en natt på ett båtgolv startade vi giktbrutna våra tappra fålar. Nu kändes det att vi var i Sverige, +14c och regn. Vi frös som hundar och var tvugna att köpa vantar på OK. Vilken glädje att återse OK förresten! Efter en tupplur på gräsmattan utanför en mack tog vi oss till Stockholm där vi togs emot med stora famnen av Harrys dotter Jessica med familj. Tack och lov att vi har en “saftkontroll” på väg upp mot slutdestinationen Umeå..

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.