Punktering och sandstorm

IMG_2925Vi har tagit oss till den underbara staden Tacna i Peru. Vi tog oss kylslagna ner fran 4360m o h. Det var +7c nar vi startade pa morgonen och +33 nar vi slog upp taltet i San Pedro de Atacama. Da hade vi varit pa hog hojd flera dagar och var faktiskt ratt mora. Varje liten vardaglig sak blir tung att gora. Pa vag genom Atacamaoknen fick Harry punktering i +33 och gassande sol. Val forberedda sa var det inget problem. 40 minuter sa var det fixat. en stor spik hade gatt ratt in i bakdacket. I gar hade vi en tuff dag i oknen. Det blaste harda vindar och vi rakade ut for en sandstorm. I dag kanns det betydligt battre. Den fruktade gransovergangen till Peru gick jattebra pa en och en halv timme. Alla var hjalpsamma och Herman gor succe. Vi hann bara stanna till forsta gangen i Peru/Tacna sa blev Herman inbjuden till Movistar affaren och fick en massa presenter och presenterades for hela personalen. Sedan blev vi inbjudna att bo hos Rosa Reyes och hennes familj i deras hus:-) Nu har vi atit kinamat och flanerat i staden. Visste ni att bensinen kostar 30skr/liter idag. Vi hoppas priset sjunkit till i morgon…..

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.