De räddhågade kan lika gärna stanna hemma./ Justice Benjamin Cardozo


Vet ni i vilket skede jag insåg att det var allvar innan vi for till Afrika? Det var när jag handlade på affären och såg att datum- märkningen på varorna går ut när vi redan rest. Nu är vi där! Herman fick sina läxinstruktioner igår. Hans klasskompisar kommer att läsa om Sydamerika medan vi är där “live” så att säga. Sedan får han berätta och visa bilder när han kommer hem. Eftersom Herman är vårt språkgeni kommer vi att utnyttja honom maximalt 🙂 Oskar skall ha utvecklingssamtal under tiden vi är borta. Harry har försökt förhandla till sig en tidigare tid alternativt mailmöte. Oskar tar det med ro liksom hans lärare. Läraren verkar säker på att Oskar kommer att klara sig bara bra trots att vi är borta. Hans gudmor Cia har lovat vara “stand in” som vårdnadshavare när det behövs. Vi har flitig mailväxling med Harrys jobbarkompis bror, Yeri, i Santiago. Hans gästvänlighet vet inga gränser. Han har lovat möta oss på flygplatsen, vi får bo hos honom och hans familj, tur i santiago, följe till Valparaiso(110km)och hjälp att få ut motorcyklarna genom tullen. Hey, det liknar paradiset! Han är till och med oroad över att vi är vegetarianer “Nosotros somos vegetarianos” eftersom grönsaker och vatten inte är säkert för oss utbölingar. Han har bunkrat upp med vatten till vi kommer. Han har föreslagit flera olika hostel i Valparaiso. Troligen väljer vi det som syns på bilden. För oss är det viktigaste att vi kommer inomhus och att motorcyklarna kan parkeras säkert om/när de nu kommer genom tullen. Yeri har också hunnit kontakta “vår kontakt” på Tellus shipping och fått instruktioner om vilka handlingar vi behöver ha i beredskap. Det brukar ta ca 8 timmar att få ut grejerna så få se om vi kan klara det…Just nu sitter vi här och läser “I värsta fall-En överlevnadshandbok för resor/extrema situationer”. Måste säga att vi lyckats täcka in rätt mycket. Hur man skall göra om en blodigel tar sig in i luftvägarna eller hur man tar sig fram över ett minfält hade vi ingen aaning om men nu är vi redo!.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.