Quisera usar el internet (Jag behöver internet)


När vi planerade inför Afrikaresan var hela huset fullt med lappar på swahili. Nu är huset fullt med lappar på spanska. Obegripligt uttal måste jag säga. Finska verkar lätt i jämförelse. Tur att vi har lite tid på oss att öva. Ett intensivt samlande av allsköns mer eller mindre nödvändiga attiraljer pågår. Som vanligt är Harry maskinansvarig. Det innebär att hela hans vakna, och sovande, tid den senaste veckan gått åt till att grubbla över vilka däck vi behöver. Vilka skall vi ha på när vi far och vad skall vi ha i reserv. Det är inte lätt att serva motorcyklar när man har diskbrock. Allt mekande kräver konstiga ställningar även om man har en mc-lyft. Harry är tack och lov en envis man som inte ger sig i första taget. Han har lyckats byta alla slitdelar och justerat ventilerna på båda cyklarna. Dessutom behövde volvon fixas mitt i alltihopa. Jag misstänker att han blir lite uppåt av medicinen. Undrar ibland om han vet vem jag är. Så länge han hittar hem är det väl ok 🙂 Själv har jag renast ur alla tre medicinväskorna vi hade med till Afrika. Jag hoppades att åtminstone något skulle gå att använda men icke. Det blev till att fixa nya recept. Vår förstående husdoktor ordnade allt utom diamox mot eventuell höjdsjuka. Den finns inte att fås i Sverige. Med Harrys akuta allergiska chock i minnet hade jag velat slippa köpa suspekta mediciner i suspekta affärer men fick ge mig. Jag står för matplaneringen. Vi brukar ju lyckas få med oss mat för tre veckor. Nu när vi bara är tre som åker kanske vi klarar oss längre om vi äter mindre :-)Långtradaren som hämtar containern med alla våra grejer kommer i november så tills dess måste allt vara klart. I min värld är det snart jul och allt skall vara i ordningställt här hemma innan vi åker. Vi måste också hinna träna och hålla oss vid god kondition tills vi åker. Det är ju inte direkt en chartertur till Mallis vi skall ut på. Men ett redigt kvällsfika kan man alltid kosta på sig…. ///Godnatt från en hungrig Carola.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.