Äntligen tillsammans igen!

Idag har det inte regnat! Det har varit VARMT +41c. Vi insåg redan kl 04 att vi måste vara effektiva och driva på handläggarna för att få ut motorcyklarna genom “aduana” d v s tullen. Vi hade alltså inte lika mycket tid till att gosa med apan Ramona som vanligt vid frukosten utan började genast mailväxlingen med Jhiovanna på “Torre Cosmos”. Hon klargjorde att vi måste träffa Mr Villareal på “aduana” innan vi kom till henne igen. Vi tog taxi till “aduana” och blev insläppta efter att vi fått passerkort och passerat vapenkontrollen. Vi hänvisades till en lucka där ingen visste vem Mr Villareal var. Jag ringde upp Jhiovanna som förklarade läget för en tjänsteman och vips kom Mr Villareal. Under en timme passerade folk hit och dit. medan vi satt och väntade och Mr Villareal jobbade hårt med kopior och stämplar. Han var mycket tålmodig och det hela avslutades med att han följde med oss i bil till själva uppsamlingsplatsen där han och ytterligare tullfolk förtjänstfullt hjälpte oss med det sista pappersarbetet. Som vanligt kom vi några minuter före lunch vilket innebär en timmes väntan i solgass men vi är rätt luttrade så vi hade ett bröd och 2 liter vatten med oss. Hebbe är en klippa! Han gnäller inte. “Hela resan är en enda stor väntan” var hans kommentar. Glädjen var stor när vi tillslut fick containern isärskurvad och kunde se att allt var intakt. Ännu större blev glädjen när Harry kunde få ner foten i stöveln och både motorcyklarna startade 🙂 Trafiken till “Canal inn” var hektisk men hanterbar. Lycka att parkera på gården och gå in i till vårt luftkonditionerade rum. Hebbe stannade på rummet medan vi tog en sista tur till “Torre Cosmos” och Jhiovanna för att göra klart sista pappersarbetet. Kvällen avslutades på “La Boca” restaurangen med en god middag. I morgon kör vi första etappen…fast vart vet vi ännu inte. Vi är spända av förväntan att få köra över “Interamerikana bron” d v s bron över Panamakanalen.

2011-05-30 007 2011-05-30 016 2011-05-30 018

.

You may also like...

1 Response

  1. Håkan says:

    Njut av värmen. 🙂 kör försiktigt. Kul att se att Harry fick på sig dojjan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.