Männen har ordet.

Nu är det vi män som skriver. Vi håller med föregående talare, vi luktar förjävligt om man ser det ur vårat kvinnliga ressällskaps synvinkel. Själva är vi ganska nöjda över våra lukter och dofter, likväl hundarna på våran resväg. Som män förbehåller vi oss rätten att få lukta. Och i jämförelse utmed vägens alla lukter, döda djur, gamla matrester, tegelbrännerier, sopeldar och avföring, så doftar vi helt okej. Då har vi klarat av den biten.

Idag har vi avverkat 300 kilometer på lagomt kurviga vägar med en medelfart på 50 km/h pga. alla reductors/topes (vägbumps). I varje by med lite värdighet finns det minst 4 vägbumpar och vi har passerat minst 20 samhällen, enkel matematik minst 80 bumps, vilket ger skavsår på växelfotens stortå. När det inte är bumps man måste stanna för så är det militära blockeringar, vilket innebär att vi måste hoppa av cykeln, packa upp väskorna, och visa att vi inte har droger eller vapen. Militären är tungt beväpnad och ser stenhårda ut men blir väldigt trevliga när dom ser och upptäcker att vi är från Europa/Sverige.

Efter sju timmars körning i 35-40 graders värme slank två män in i duschen (på olika tillfällen såklart) och ut kom två väldoftande män redo för nästa dags etapp.

Just nu befinner vi oss ca. 150 kilometer norr av Acapulco i ett jättefint hotell som heter “Villas San Luis – Hotel & Resort”. Håller vädret i sig så fortsätter vi iväg tidigt imorgon.

Vid tangentbordet, Herman och Harry.

.

You may also like...

6 Responses

 1. Håkan says:

  Lukt å lukt. Personligen tror jag att det sprids en rosendoft kring dig Harry. Den är bara svåridentifierad. Själva grejen att lukta fan är klart överreklamerad. Du luktar upplevelser, inget fel i det.
  Skönt att läsa att vädret bättrar på sig.
  Trevlig midsommar på er.
  H+H

 2. Viken härlig familj och vilka mc-äventyr. Er ska jag följa…
  Trevlig midsommar förresten ; )

 3. Cia says:

  Låter som om männen tagit något av kommandot…man undrar ju var Carola befinner sig i skrivande stund. Missade hennes samtal i dag och det grämer mig stort… tekniken satte stopp i egenskap av en liten knapp på telefonen som jag inte såg hade flippats på…. ljud och vibratoravstängning… Sorry!! Hoppas på nytt försök för det vore underbart att höra era röster!! Kram på er och trevlig midsommar. Här har regnet strilat ner hela dagen men nu mot kvällen hopp om uppklarnande… /Cia 🙂

 4. Carola says:

  Dofta var väl att ta i 😉 Tror att hela gänget behöver bränna kläderna och avlusas ordentligt innan vi blir till folk igen. Måste medge att jag noterade att Harry rakat sig idag midsommarafton till ära 🙂 Hebbe frågade efter skjortan så det bådar gott inför kvällen. Själv fläker jag ut min allt större kroppshydda vid poolkanten innan jag skall kosta på mig en ryggmassage 🙂 Det ser lite dåligt ut med midsommarstång men Harry har lovat mig en nubbe (ur en flaska med en mask i) senare. Vegetarian som jag är lovar jag att lämna masken 😀 Cia: Vi hörs sen, allt är lugnt, ha det bra!

 5. Carola says:

  Micke: Kul att du hittat igen oss! Ha en riktigt trevlig midsommar själv 🙂

 6. Harry says:

  Håkan, du har förstått hela poängen…
  Glad midsommarhelg på er.
  /Harry

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.