VI ÄR MED VALP!


Det är två år sedan vår älskade golden retriver Freddie dog. Vi har haft fullt upp med äventyr. Sakta men säkert har sorgen övergått i längtan efter en ny familjemedlem. Att skaffa en rottweiler har alltid varit en dröm. Nu är pojkarna stora nog att ta mera ansvar. De behöver mera tid borta från datorer och gitarrer och mera tid i skogen, i hundkorgen och på hundkurs. Oskar stannar hemma själv oftare och behöver en vaktkompis. Själv behöver jag “en stor, stark” och respektingivande kille med på mina löprundor. Ja, visserligen har jag ju Harry men han är inte alltid med. Harry vill ha en personlighet och en kompis. Morran, vår katt, och Clinus, vår nymfparakit, har inte sagt varken “bu eller bä”. Morran har övervåningen till sitt förfogande och Clinus har ju buren så de får gilla läget. När vi väl bestämt oss letade vi i tidningar och på internet efter valpar till salu. Efter någon vecka hittade vi en lämplig valpkull i Uppsalatrakten. Förra helgen körde vi ner i ösregn för att i bästa fall tinga en liten kille. Vi möttes av den ståtligaste och goaste tik som tänkas kan. Fyra tjejer och fyra killar hade hon att dia. Valet var inte enkelt. Vi valde enhälligt den kille som varit en av de minsta när kullen föddes. Han hade fått extra närhet och omsorg och verkade väldigt fäst vid människor. Efter en trevlig fikastund med Husse och Matte var valpen tingad. Kvällen innan vid middagen hade vi haft omröstning så valet av namn var avgjort. Valet stod mellan Gibson (gitarr) eller Rozzie (roadracingförare). Samtliga röster föll på Rozzie. Det kändes lite motigt att återvända till Umeå men Rozzie behöver några veckor till hos sin mamma innan han är redo för sitt nya liv hos oss. Natten tillbringade vi på ett centralt beläget vandrarhem i Uppsala. Inte ens den största valpkull kan yla som ungdomarna på fyllan gjorde under natten. Halvt medvetslösa av trötthet styrde vi kosan norrut morgonen därpå.
Vi har hunnit med de planerade turerna till fjällen och till finland under hösten. Motorcyklarna är i ordninggjorda för vintern. YZF.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.