Punktering i paradiset

Vad kan oddsen vara för att man skall drabbas av punktering på en av världens vackraste platser, där det finns tillgång till mat, skydd för solen(om det nu är det man vill) OCH en TVÄTTMASKIN! Jag hade mina misstankar redan i San Blas men då valde vi att pröva pumpa upp med luft och se hur länge det skulle hålla. I morse insåg vi att det skulle vara riskabelt att ge sig ut på allt snabbare vägar utan att byta. Hebbe tyckte det var ok med en dålig och en bra nyhet: 1. Punktering. 2. Vi måste stanna en natt till i paradiset. Vi befinner oss i Mazatlan/Mexico på “Hotel Holiday Inn” alldeles på stranden. Jag blickar ut över bukten och vet att jag har California Baja tvärs över. Vattnet i bukten är varmare än i poolen. En vattenflaska kostar en tia och matstället tvärs över gatan serverar billig mat i jättestora portioner 🙂 I går for vi iväg från San Blas med raketfart. När vi vaknade kl 7.30 (vilket senare visade sig vara kl 6.30 eftersom vi missat någon tidszon) såg vi mörka moln rulla in och hörde åska på avstånd. På 15 minuter var vi på cyklarna och iväg för att undvika en översvämmad stad igen. Vi hann nätt och jämt ut ur staden förrän regnet var över oss. Vägarna, som visserligen är asfalt, blir snorhala i regnet. Värmen har gjort att asfalten korvat sig “längsmed”  vilket bildar snorhala “svinryggar” . Efter 46 km med regn, kurvor och halka med obefintlig sikt kom vi ut på motorväg. I samma veva upphörde regnet. Vi valde att ta den flera timmar snabbare betalvägen för att “äta mil”. Dyrt blev det men vi hade avverkat 300 km innan lunch. Mazatlan är en gigantisk stad och trafiken är därefter. Det absolut sämsta med kvinnor är att de inte är intresserade av motorcyklar och därför inte har något intresse av att underlätta för motorcyklister i trafiken. En förmildrande omständighet är dock att kvinnor i allmänhet är intresserade av de män, som de antar, sitter på motorcyklar. Det gör att de i bland åtminstone stannar till för att “fjädra upp sig” och då har man en chans att överleva i trafiken. Vid macken blev vi varnade för maffian och uppmanade att inte köra i mörkret och bara hålla oss till säkra ställen. Vilka nötter är det som är ute och kör i mörkret egentligen? Jag stiger hellre upp tidigt och kör medan det ännu är svalt för att sedan hinna sola/bada och äta en god middag och gör en tidig kväll. I går hann Herman till och med att vara uppe och “paraglida” och jag hann lacka naglarna 🙂 Nu håller vi tummarna för att valdagen 3 juli skall förflyta lugnt. Alla valarbetare verkar vara försedda med livvakter. Drogkartellerna har ju redan visat vad de tycker om dem som försöker motarbeta genom massakern i Durango som är 150 km härifrån. Åtminstone slipper vi korsa gränsen till USA på en söndag 🙂

Skrivet av en Carola i solen vid havet.

Ps! Visst vet ni att ni enkelt kan sända meddelanden till oss genom att klicka på “Comment” efter inläggen 🙂 Ds

.

You may also like...

5 Responses

 1. Leif says:

  det verkar inte gå någon större nöd på er för tillfället, åtminstone. Inte för att ni inte har haft mer än er beskärda del av överraskningar på resan!

 2. Carina says:

  Carola, du måste skriva en bok och jag lovar att köpa den! Ni verkar befinna er på ett härligt ställe men snorhala vägar låter otäckt. Här hemma har vi gått in i semestertider och njuter av Wheels i helgen. Längtar efter er, håller tummarna att ni tar er över gränsen snart. Kramar Carina och Ulf

 3. marie-louise says:

  Hej kära vänner! Vilken resa, vi följer den med stort intresse. Skönt att ni alla mår bra och att resan fortskrider enligt planerna, kan ju trots allt vara bra att “bli tvingad” till lite vila och återhämtning när naturens krafter vill så =) Här hemma jobbar vi på, dagen har bestått av skottning/kärrning av ett antal ton grus för grunden till altan. Armar och rygg värker, men vi känner oss mycket nöjda när vi kan börja bygga altan imorron. Vi fortsätter följa er resa…Kramar från Snellmans!

 4. Håkan says:

  Punka, ….suger! Men ni verkar ha det bra! Lycka till vid inpassagen till USA. Gränsen mellan Mexico och USA kan vara “intressant”. Det är inte bara ni som vill åt det hållet. 🙂 Schweden ( Stockholm) har just nu den veckan på året då det är riktigt riktigt bra sommar. Varmt som f…n, långa njutbara kvällar och nattsudd utan att behöva gå inomhus. Nice! Att sedan addera på trevlig stämning med att läsa om er resa gör att sommaren hittills är grejt. Vi är båda glada att ni hittat ett hak med tvättmaskin så att Hebbe och Harry kan sluta lukta. (enligt Henriette gäller dålig doft ej kvinnor) :-). Håkan har blivit ett stort fan av Hebbe som ska ha trummpinnar från HardRock café. Coolt. Hoppas ni hittar nåt schysst ställe för 4th of July, det är en upplevelse, stort och nationalistiskt och very amerikanskt.
  Kör försiktigt och fortsätt att skriva Sveriges just nu mest läsvärda blogg. Släng dig i väggen BlondinBella!

  Tjohopp
  Håkan&Henriette

 5. Carola says:

  Underbara ni alla! Vi blir riktigt tårögda här i vårt heta h-vete. Ögonvitorna torkar ut av fartvinden och det går inte att sjunga i hjälmen :-/ Vet ni om att när det känns riktigt tungt, för det gör det åtminstone en gång per dag, så tänker vi på er som följer oss. Då känns det faktiskt inte så ensamt och lite lättare :-)Kramar!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.