Tiden går fort när man har roligt…

Harry är mycket nöjd med sin nya Öhlin dämpare. Nu kränger inte cykeln längre. Till och med jag kan se att det ser stabilt ut när jag kör bakom honom. Det kändes skönt att sätta sig på cyklarna igen och det var en skön upplevelse att köra över Golden Gatebron. Norr om San Francisco finns jättefina områden där man gärna kunde bo. Vägarna är kuperade och kurviga, landskapet typ hed möter hav. En riktig njutning! Efter San Francisco ändrade naturen helt. Nu kom vi in i områden med vindistrikt. Vingård efter vingård lockar med rundtur och provsmakning. De gigantiska redwood träden kan sträcka sig upp till 100m upp i skyn, ger skugga och skapar en fantastisk sagovärld. Borta är palmerna och den tropiska växtligheten. Det är länge sedan vi sett barrträd men nu ser växtligheten ut som hemma fast i kubik. Väderkanalen utlovade regn och så blev det. Kallt, regn, dimma och halka är inte vad man vill ha på kurviga vägar. Vi har kurat ihop oss i “Gold Beach” och hoppas på bättre väder i morgon.

Nu då halva restiden är bakom oss har vi en genomgång av vad var och en saknar. Herman saknar hemlagad svensk mat, svensk frukost och svenska. Harry saknar en sommarkväll med grillen på altanen och hundarna. Jag saknar tvättmaskinen, Oskar och hundar+katt i varierande omfattning beroende på humör. Vi har dagligen diskussioner om kost och hälsa. Det är uppenbart att USA har ett stort hälsoproblem, grav övervikt. Kan det vara så att när man har det skralt ekonomiskt är det status att ha mycket hull och visa att man har råd att äta och ge sina barn mat. Omvänt gäller att när ekonomin är god visar man på god karaktär när man låter bli att övergöda sig själv eller sina barn. Försvårande omständighet är så klart att alla onyttigheter är billigare än nyttigheterna. USA har riktigt fiffiga saker också som t e x “Adopt a highway”. Man kan hedra någon eller bara vilja bidra genom att adoptera en vägsträcka. Man betalar, får en skylt med valfri text uppsatt vid vägen och i gengäld så städas den vägsträckan. Bra va!

Skrivet av en Carola som ser att solbrännan fått en oroväckande gul nyans

Ps! För att fortsätta på temat  vägsträcka och män. I Sverige står karlar och kissar på varje p-plats, och även mitt emellan. Jag har inte sett en enda kissande man (utom de två jag reser med) i USA. Betyder det att svenska män har mindre blåsor än amerikanska? Ds.

.

You may also like...

4 Responses

 1. Björn says:

  Kanske för att man tänker så här i t ex Kalifornien: “It is illegal to make a nonemergency stop on the freeway, unless your life is in danger. Urinating is not life-threatening.” I vissa stater är det också ofredande om man urinerar offentligt så…

 2. Jessica says:

  ……..och är det inte så att amerikaner inte stannar på highway stops för att de är rädda att nåt ska hända. Too risky, så de stannar nog hellre vid nåt matställe eller mack. Kraaaaam allraste underbara!

 3. Gunnar Hellenstam says:

  Det varierar från delstat till delstat, och jag är osäker på hur det är i kaliforninen, men på en del håll i USA är det RIKTIGT dyrt att stå och pinka i vägkanten om polis kommer förbi och ser det…

  Så jag skulle nog råda er att i det längsta undvika dikespinkande även ni!

 4. Håkan says:

  På samma sätt som vi inte rapar vid matbordet, men det anses passande i andra kulturer, så fungerar offentliga toalettbesök. Det är helt enkelt inte OK att offentligt gå på muggen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.